Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп Івченко: спроба ввести мінімальний податок на землю - це ознака недалекоглядності уряду
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Івченко: спроба ввести мінімальний податок на землю - це ознака недалекоглядності уряду

Введення мінімального податку на землю на кожен гектар сильно вдарить по дрібних фермерах

30 вересня 2021, 16:13
Поділіться публікацією:

Мінімальний податок на землю з кожного гектара від Міністерства аграрної політики може сильно вдарити по дрібних селянах. Як передає видання "Коментарі", таку думку висловив нардеп, член Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Вадим Івченко.

Нардеп Івченко: спроба ввести мінімальний податок на землю - це ознака недалекоглядності уряду

Вадим Івченко Фото: ukrgate.com

Наміри ввести новий податок, щоб збільшити надходження до державної казни вже публічно озвучив міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко. Вадим Івченко застерігає владу від недалекоглядних кроків щодо жителів села. Адже багатьом українцям після введення нового податку нічого іншого не залишиться, крім як продавати свою землю великим аграрним холдингам.

Нардеп упевнений, що побороти тіньовий оборот землі неможливо, лише підвищуючи податки. Змінити ситуацію можуть податкові стимули, а не податковий тиск.

"Потрібно розуміти, що люди не просто так пішли "в тінь". Тільки стимулами можна залучити в легальне виробництво сільськогосподарської продукції одноосібників", — зазначив нардеп.

Вадим Івченко вважає, що розумним було б прописати на законодавчому рівні можливість відстрочки або компенсації податку, в разі, якщо він буде введений. Правильно буде дати відстрочку сплати податку за один гектар — на два роки для тих сімейних ферм, які тільки утворилися. Ще один шлях нардеп бачить в компенсації податку. Івченко переконаний, тільки після того, як нещодавно зареєстровані фермерські господарства стануть на ноги, вони зможуть сплатити податок, а на перших порах для них повинні бути введені "податкові канікули".

Читайте також на порталі "Коментарі" — аграрії втрачають урожай і прибуток через дефіцит потужностей зберігання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини