Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп Бакумов більше не на важливій посаді у парламенті: стали відомі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Бакумов більше не на важливій посаді у парламенті: стали відомі подробиці

Харківський народний депутат Олександр Бакумов склав із себе повноваження голови підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності

5 листопада 2021, 10:46
Поділіться публікацією:

На засіданні Комітету з питань правоохоронної діяльності, під час якого голова підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності Олександр Бакумов попросив депутатів задовольнити його заяву щодо складання повноважень голови підкомітету. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Depo.Харків.

Нардеп Бакумов більше не на важливій посаді у парламенті: стали відомі подробиці

Олександр Бакумов. Фото: Depo.Харьков

Голова Комітету Сергій Йонушас запропонував депутатам перенести на наступний тиждень розгляд цієї заяви.

"Я хотів би звернутися до пана Бакумова з проханням, щоб ми розглянули заяву наступного тижня. Ми зможемо підготуватися за цей тиждень, як ми працюватимемо далі", – зазначив Сергій Йонушас.

Незважаючи на це, депутати включили до порядку денного питання про заяву Бакумова та розглянули його. На підтримку Бакумова висловилася низка членів Комітету. Зокрема заступник голови комітету Максим Павлюк попросив Бакумова відкликати свою заяву, а колег по комітету не підтримувати її.

"З упевненістю можу сказати, що це є абсолютно професійна людина. Чесно, з усією повагою до всіх членів комітету можу сказати, що не знаю того депутата, який зміг би очолити замість Олександра напрям роботи, який він проводив. Тож прошу Олександра відкликати цю заяву, колег не підтримувати. Також можу сказати, що боюсь, що Комітет може лягти, якщо не буде пана Олександра на цій посаді", – наголосив Максим Павлюк.

У свою чергу член комітету Юлія Яцик звернула увагу на організацію роботи Комітету та ставлення Йонушаса до членів Комітету.

"Всі якось егоїстично підходять до цього питання: хто працюватиме, хто потягне великий шмат роботи. Але ж цінувати людей треба тоді, коли вони це роблять. І важливо ставитись до людей, які тягнуть великий шмат роботи на Комітеті. Потрібно саме в цей момент, а не постфактум, коли, виявивши якесь зневажливе ставлення, людина приймає собі рішення. Я категорично проти того, щоб Олександр пішов з посади голови підкомітету, але я по-людськи розумію, що є елементарні питання поваги, — сказала Яцик. — Сергію, (голова комітету Сергій Йонушас – ред.), це вам на майбутнє такий дзвінок, чи зможете організувати нормально роботу Комітету, щоб люди хотіли вас підтримувати і боялися вас підвести?".

Ряд членів комітету звернули увагу на професійну роботу Бакумова, проте висловилися за якнайшвидший розгляд заяви.

Наприкінці розгляду питання слово взяв Бакумов. Нардеп підбив статистичні підсумки роботи підкомітету під його головуванням та попросив колег звільнити його з посади голови. "Це не емоційне рішення. Головне – це гідність та професіоналізм. Якщо ми ці два критерії оцінюємо, якщо ми їх ставимо у пріоритет, то моє не те, що право, а мій обов'язок написати таку заяву та попросити вас, будь ласка, відпустіть мене. А я вам гарантую, що всі свої обов'язки, які я взяв на себе щодо опрацювання законопроектів, мною будуть гідно продовжені на звичайній посаді члена комітету".

Після виступу Бакумова відбулося голосування. 14 членів Комітету з правоохоронної діяльності проголосували за задоволення заяви Бакумова щодо складання повноважень голови підкомітету. "Рішення прийняте", — підсумував Йонушас.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Разумков повернувся до фракції "Слуга народу".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

jahe

5 листопада 2021, 11:45

. . . . . . . . .


Новини