Головна Новини Політика внутрішня політика Надбавки військовим вплинуть на співпрацю з МВФ - голова НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Надбавки військовим вплинуть на співпрацю з МВФ - голова НБУ

Голова НБУ Андрій Пишний зауважив, що зміни до бюджету, які передбачають додаткові витрати на військових можуть негативно вплинути на співпрацю з міжнародними партнерами.

27 квітня 2023, 19:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Повернення виплат для військових негативно вплинуть під час перемовин з Міжнародним валютним фондом, вважає голова НБУ Андрій Пишний. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Економічна правда".

Надбавки військовим вплинуть на співпрацю з МВФ - голова НБУ

Голова НБУ Андрій Пишний. Фото з відкритих джерел

Під час пресбрифінгу Андрій Пишний зауважив, що у макропрогнозі Національного банку України одним з ризиків війни вказано збільшення бюджетних витрат. За попередніми підрахунками повернення виплат для українських військових призведе до збільшення витрат бюджету на 100-120 млрд гривень.

Голова НБУ вважає, що такий фактор вплине на співпрацю з МВФ та іншими міжнародними партнерами, які фінансово допомагають Україні.

"Звісно воно не надає позитивної конотації в наших розмовах з міжнародними партнерами. Власне через це всі сьогодні розуміють, що реалізація цього рішення достатньо суттєво підважить домовленості за меморандумом з МВФ", — пояснює Андрій Пишний.

Пишний зауважив, що відповідний закон поки не підписано, адже триває юридичний процес, тому безпосередньо його вплив можна оцінити після реалізації повернення виплат для військових.

"Наразі ми залишаємося прихильними саме того сценарію і тих домовленостей, які були закріплені на рівні меморандуму з МВФ", – сказав Голова НБУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що проєкт "Наші гроші" провів аналіз, де вказав, що Міністерство оборони закуповує продукти в рази дорожче ніж Головне розвідувальне управління.

Також "Коментарі" писали про Forbes, які порахували вартість усіх корисних копалин на території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини