Головна Новини Політика внутрішня політика На сайті президента опублікували Стратегію деокупації і реінтеграції Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

На сайті президента опублікували Стратегію деокупації і реінтеграції Криму

У документі йдеться, що Крим і Севастополь є невід'ємними частинами України

24 березня 2021, 18:42
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації і реінтеграції Криму (далі — Стратегія). Вона передбачає, зокрема, створення Кримської платформи. Повний текст документа був опублікований на сайті президента 24 березня.

На сайті президента опублікували Стратегію деокупації і реінтеграції Криму

Крим - фото з відкритих джерел

Стратегія складається із преамбули та 97 пунктів, які розбиті на загальні положення, керівні принципи та пріоритетні напрямки.

Зокрема, в документі йдеться про те, що окуповані Крим і Севастополь є невід'ємними частинами України, про пріоритетність дипломатичного шляху завершення конфлікту, а також про те, що реінтеграція буде відбуватися з урахуванням стратегічного курсу на вступ до НАТО і Євросоюз.

Згідно зі Стратегією, Україна наполягає на демілітаризації і денуклеаризації Кримського півострова і приділяє особливу увагу створенню міжнародної платформи, метою якої є повне звільнення Криму від Російської Федерації.

Нагадаємо, що Стратегія визначає комплекс заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, суверенітету України в міжнародно-визнаних кордонах шляхом деокупації і реінтеграції Криму.

Документ визначає пріоритети держави щодо захисту прав і свобод людини, а також основні напрямки економічної, соціальної, гуманітарної, екологічної, інформаційної та оборонної безпеки.

Відповідно до цієї Стратегії, Україна ініціює міжнародний переговорний процес щодо визначення модальностей звільнення тимчасово окупованої території і відновлення на ній конституційного ладу України. Тепер Кабінет Міністрів повинен розробити план реалізації Стратегії деокупації і реінтеграції Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини