Головна Новини Політика внутрішня політика Мотор Січ повернеться у власність народу - Данилов
commentss НОВИНИ Всі новини

Мотор Січ повернеться у власність народу - Данилов

Глава РНБО пояснив, що "Україна не може дозволити собі, перебуваючи в стані війни, віддати в чужі руки підприємство, від якого залежить українська обороноздатність"

13 березня 2021, 02:19
Поділіться публікацією:

На засіданні РНБО у четвер, 11 березня, йшлося не про націоналізацію "Мотор Січі", а про її повернення у власність українського народу відповідно до чинного законодавства. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Мотор Січ повернеться у власність народу - Данилов

Олексій Данилов, фото - з відкритих джерел

"Слово" націоналізація "не було ніяким чином використано ні на засіданні РНБО, ні в рішеннях, яке приймалося РНБО, ні на брифінгу, на якому я виступав. Ми сьогодні знаходимося в інформаційній війні з Російською Федерацією, яка має безпосереднє відношення спільно з Китаєм до спроб захоплення підприємства "Мотор Січ", тому ми маємо сьогодні таку негативну інформацію щодо націоналізації", — підкреслив Данилов.

При цьому він закликав інвесторів вкладати в Україну ті гроші, які заходять безпосередньо в нашу країну, а не в "якісь офшори, невідомі Україні".

"Ми будемо визнавати тільки ті гроші, які зайшли офіційно на банківські рахунки, які знаходяться на території України", — резюмував Данилов.

Нагадаємо, секретарь Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов розповів про те, що будуть розглядати на наступному засіданні РНБО. За його словами, на наступному засіданні РНБО будуть заслухані звіти Служби безпеки України, Генеральної прокуратури та міністерства внутрішніх справ про справи, які стосуються державної зради і дезертирства. Він зазначив, що відомства повинні будуть дати пояснення, чому дані діла не розслідувані до кінця. Данилов сказав, що РНБО хочеться почути, чому кримінальні справи багато років знаходяться в незрозумілому стані.

Секретар РНБО підкреслив, що через 6-7 років точка в цих справах так і не поставлена. 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його бізнес-активи, серед яких виявилися телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука. 19 лютого РНБО ввів санкції проти самого Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, громадянської дружини Тараса Козака Наталії Лавренюк і ряду інших осіб за фінансування тероризму. Данилов назвав Медведчука і Марченко терористичним угрупуванням, яка постачає паливом бойовиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини