Головна Новини Політика внутрішня політика Міжнародні експерти оцінили судову реформу в Україні часів Порошенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародні експерти оцінили судову реформу в Україні часів Порошенко

Українські та європейські експерти виділили основні проблеми судової системи країни і розповіли, як їх можна вирішити

3 вересня 2020, 17:31
Поділіться публікацією:

Міжнародні та українські експерти під час міжнародної конференції "Dialoge about justice-2", яка відбулася в середу в Києві, обговорили судову реформу і реформу правоохоронних органів, проведені в Україні за час президентства Петра Порошенка.

Міжнародні експерти оцінили судову реформу в Україні часів Порошенко

Багато учасників конференції негативно оцінили реформи.

"Установи, які утворилися в результаті різних реформ, такі як НАБУ, Спеціальна антикорупційна прокуратура, Агентство по запобіганню корупції, Вищий антикорупційний суд і нові органи, створені за судову реформу, мають різні проблеми. Вони паралізують один одного, конфліктують, стають на шляху один одного ", — заявив засновник організації "Права людини без кордонів" Віллі Форте під час конференції.

Українські депутати, які брали участь в розмові, підтримали цю думку.

"Європейські політики погоджуються з тим, що судова реформа в нас не відбулася і треба взагалі перевірити її ефективність", — зазначила народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради з питань інтеграції з Європейським Союзом Марія Мезенцева.

Голова комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін своєю чергою вважає, що недовіра до судової системи викликано незрозумілою судовою реформою. Рішенням цієї проблеми, на його думку, може бути створення незмінною моделі судової системи.

Своєю чергою екс-голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко виділив іншу проблему судової реформи — процедуру формування судів. Він вважає, що в нашій країні знизилася довіра до суду. Колесниченко заявив, що судді нібито стали залежні від способу формування, і не завжди в судах працюють хороші фахівці.

Однією з важливих тем форуму стала теза про необхідність створення конкретної моделі судової реформи. Учасники бесіди домовилися створити робочу групу з вирішення питань, які порушувалися під час розмови.

Нагадаємо, в столичному КВЦ "Парковий" 2 вересня відбулася друга міжнародна конференція "Dialoge about justice-2". Зустріч проходила онлайн в режимі Skype-зв'язку між Києвом і Брюсселем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини