Головна Новини Політика внутрішня політика Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу МАУ підсилює тиск на Іран - Магомедов
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу МАУ підсилює тиск на Іран - Магомедов

Для України важлива не тільки справедливість, а й невідворотність покарання за скоєний злочин проти українських громадян, вважає нардеп Муса Магомедов

10 червня 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу МАУ підсилює тиск на Іран. Однак, попри це, іранська влада продовжують всіляко затягувати остаточне розслідування трагічного інциденту. Про це видання "Коментарі-Україна" розповів народний депутат України IX скликання Муса Магомедов.

Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу МАУ підсилює тиск на Іран - Магомедов

Муса Магомедов (фото з відкритих джерел)

"Серед вимог, які висунули Ірану постраждалі країни, основними є: визнання вчинення неправомірних дій і повний звіт щодо обставин катастрофи, публічне вибачення, забезпечення прозорості кримінального розслідування і справедлива компенсація матеріального і морального збитку жертвам і їхнім сім'ям", — розповів Магомедов.

За його словами, більшість експертів вважає, що таким чином Іран намагається приховати справжню причину інциденту і знизити розмір компенсації.

"Тактика іранської влади полягає в перекладанні відповідальності за катастрофу з держави на окремих посадових осіб. При цьому акцентується увага на вплив так званого людського фактора і помилки, скоєних підозрюваними. Водночас суд, що відбувся в Канаді за підсумками розслідування, проведеного канадською владою, допустив, що атака на літак могла бути навмисним актом тероризму", — додав нардеп.

Продовження переговорів і посилення міжнародного дипломатичного тиску, уточнює Магомедов, дає шанс на відносно швидке врегулювання конфлікту.

"Якщо дозвіл ситуації навколо збитого літака МАУ перейде в судову площину, це може затягнутися на довгі роки. Для України важлива не тільки справедливість, а й невідворотність покарання за скоєний злочин проти українських громадян. Винні мають бути притягнуті до відповідальності, а постраждалі — отримати справедливу компенсацію і публічні вибачення офіційного Тегерана", —   резюмував він.

Як повідомляли раніше Канада не має права розглядати в суді справу про авіакатастрофу літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини