Головна Новини Політика внутрішня політика Міністр Чернишов не зміг забезпечити виконання «тарифних» доручень Зеленського - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр Чернишов не зміг забезпечити виконання «тарифних» доручень Зеленського - ЗМІ

Володимир Зеленський дав доручення провести аудит всіх тарифів

14 вересня 2021, 17:43
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства розвитку громад і територій (Мінрегіону) Олексій Чернишов повністю провалив завдання по утриманню тарифів на комунальні послуги в платіжках для українців на опалювальний сезон 2021/2022 років. Про це пише "Газета юа", ґрунтуючись на інформації міністерства.

Міністр Чернишов не зміг забезпечити виконання «тарифних» доручень Зеленського - ЗМІ

Олексій Чернишов (фото з відкритих джерел)

Видання нагадує, що ще на початку 2021 року Зеленський говорив про необхідність провести аудит всіх тарифів, недвозначно натякаючи на наявність в них великої корупційної складової і інтересів місцевої влади. У Мінрегіоні ще в лютому пообіцяли створити в країні спеціальну інспекцію, яка б займалася контролем тарифів.

"Але, як відомо, такий орган так і не був створений, Чернишов просто" умив руки ", попросту відпустивши ситуацію" на волю ринку ", — говориться в статті.

При цьому єдине, що робить Чернишов, це заявляє про готовність інфраструктури до опалювального сезону.

"Однак ці заяви на тлі майбутнього тарифного колапсу виглядають не більше, ніж струсом повітря і спробою робити хорошу міну при поганій грі. Адже якщо неплатежі за комунпослуги будуть наростати (а це неминуче при підвищенні цін на послуги на 30-70%, як прогнозують профільні асоціації ), то комунальним підприємствам просто не буде за що надаватиме такі послуги. Тобто ні про ніякі підтримувальні, капітальні ремонти, закупівлю нового обладнання, усунення аварій або ж підвищення зарплати співробітникам мови йти взагалі не буде ", — зазначають журналісти.

При цьому, за даними видання, в Мінрегіоні знайшли "спосіб" утримати тарифи: хочуть перекласти компенсацію різниці між ринковими та "правильними" цінами на місцеву владу. За розрахунками Асоціації міст України, такий популізм обійдеться регіонам не менше ніж у 25 млрд грн. Це гроші, які доведеться витягнути зі статей розвитку міст, залишивши їх без нових доріг, шкіл, лікарень, закупівель громадського транспорту.

Крім тарифного провалу у Чернишова ніяких зрушень і за програмою підвищення енергоефективності. "Сьогодні актуальнішим є питання зменшення розміру цього платежу для українських сімей за рахунок скорочення споживання теплової енергії. Саме енергоефективність повинна стати нашим пріоритетом", — говорив Чернишов на одній з конференцій в лютому. Втім, за даними Фонду енергоефективності, на 31 серпня обсяг затверджених для ОСББ програм склав 213 млн грн. Це при тому, що, за даними різних експертних спільнот, потреба українського житлового фонду в енергомодернізації оцінюється в суму понад 5 млрд доларів.

"По суті, на сьогодні вся діяльність Мінрегіону і Чернишова в сфері модернізації зводиться до заяв про потребу встановити теплолічильники в ЖК і квартирах. З інших питань" робота ведеться ". Тільки ось громадянам від цього в буквальному сенсі тепліше чомусь не стає" , — резюмує видання.

На думку авторів, пасивність міністра в ініціюванні та проведенні будь-яких реформ у сфері ЖКГ, реалізації програм термомодернізації, допомоги громадам у вирішенні тарифного питання може пояснюватися тим, що міністр серйозно подумує про те, щоб знайти собі "тиху гавань" в іншому місці ще до того, як скандальний зрив опалювального сезону стане причиною його гучної відставки.

"У ЗМІ вже писали про те, що Олексій Чернишов шукає варіанти , як покинути своє крісло протягом найближчого місяця, щоб не брати участь в апокаліпсисі під назвою" опалювальний сезон і нові тарифи на комунальні послуги ". Однак найгірше в цій ситуації те, що в результаті за неї заплатить населення холодними батареями і десятками тисяч гривень в платіжках ", — сказано в матеріалі.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Мінрегіон і Олексій Чернишов придумали новий спосіб тиску на забудовників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини