Головна Новини Політика внутрішня політика Генпрокурор підписала Медведчуку підозру про державну зраду
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокурор підписала Медведчуку підозру про державну зраду

Таку ж підозру отримав і Тарас Козак

11 травня 2021, 16:30 comments1215
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 11 травня, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму народним депутатам України "М" і "К". Про це чиновниця повідомила у своєму Facebook. За даними ЗМІ, під цими скороченнями прокурор мала на увазі Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Генпрокурор підписала Медведчуку підозру про державну зраду

Віктор Медведчук - фото: УНІАН

За словами Венедіктової, правоохоронні органи мають експертні висновки на основі проведених слідчих дій і протоколи допитів цінних свідків, які дають підстави для зміни статусу нардепів "М" і "К" зі свідків на підозрюваних.

"Отже, народні депутати "М" і "К" підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму", — заявила Венедіктова.

За її словами, місцеперебування депутата "М", у якого сьогодні проводили обшук, не встановлено. Наразі правоохоронці вживають усіх можливих заходів для пошуків та вручення йому клопотання про тримання під вартою.

Нагадаємо, що сьогодні Служба Безпеки України провела обшук у квартирі Віктора Медведчука на вулиці Монтажників у Києві. Ці дані дають підстави до підтвердження домислів ЗМІ про те, що народний депутат "М" і є Віктор Медведчук.

Зазначимо, що 19 лютого 2021 року Рада національної безпеки і оборони України ввела санкції стосовно Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також Тараса Козака та його громадянської дружини Наталії Лавренюк. Тоді секретар РНБО Олексій Данілов звинувачував нардепів у тероризмі та постачанні палива бойовикам на окупованому Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини