Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук – Зеленському: Ситуацію в країні можуть виправити тільки професіонали
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук – Зеленському: Ситуацію в країні можуть виправити тільки професіонали

Віктор Медвечук написав відкритий лист до Володимира Зеленського, в якому розповів про своє бачення того, як покращити життя в країні

24 червня 2020, 16:57 comments1080
Поділіться публікацією:

Проблемними питаннями в країні повинні займатися люди, які можуть виправити ситуацію, які є професіоналами у своїй справі. Таку думку висловив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук. Своє бачення ситуації нардеп висловив у відкритому листі до президента України Володимира Зеленського.

Медведчук – Зеленському: Ситуацію в країні можуть виправити тільки професіонали

За словами Медведчука, на сьогоднішній день в українському політикумі існує поняття, якого ще не було в історії українського парламентаризму – монобольшість. Спочатку вона складалася із 254, а зараз із 249 народних депутатів – це депутати, що представляють партію "Слуга народу". Віктор Медвечук вважає, що уряд в нашій країні зараз сформований навіть не цією більшістю, згідно з вимогами Конституції, а саме президентом.

"Виникає питання: а навіщо подальше перетягування ковдри на себе, в умовах вже парламентсько-президентської форми правління? Навіщо ці дії, замість того, щоб будувати країну, зробити її успішною, набирати команду професіоналів, які можуть впоратися з тими викликами, які йому перейшли у спадок, і які існують сьогодні, з урахуванням ситуації і в світі, і, зокрема, в нашій країні", – зазначив Медведчук.

Політик вважає, що Володимир Зеленський зараз робить все для того, щоб сконцентрувати ті чи інші функції у своїх руках. Віктор Медвечук зазначає, що мова йде про звернення до парламенту, яке було направлено в Конституційний суд, і вже отримало свою оцінку. До того ж, оцінка відповідає нормам Конституції – про збільшення обсягу прав президента в питаннях призначення керівників правоохоронних органів, і багато чого іншого.

"Так не буває. Є основний закон, і треба не просто йому слідувати, тим більше, що президент України є гарантом дотримання Конституції, а не людиною, яка змінює її під себе. Тому тут ці всі дії неправильні", – упевнений Медведчук і назвав правильні кроки.

Політик заявив, що станом на сьогодні правильною дією стане створення уряду, яке б відповідало інтересам всієї країни. І, в першу чергу, відповідало високому рівню професіоналізму. За його словами, повинні прийти люди, які розуміються на цьому, люди, які можуть виправити ситуацію в країні. Люди, які можуть навести порядок у всіх сферах для того, щоб йти шляхом побудови України як успішної країни. Ось це головне стратегічне завдання для президента, і для країни в цілому.

"Я впевнений, що український народ, коли він побачить такі дії з боку президента, завжди їх підтримає, тому що це вихід з тієї кризової, складної, важкої ситуації, в яку потрапили люди – більшість населення нашої країни. І цього терпіти не можна. Це треба виправляти – виправляти для поліпшення рівня життя і рівня добробуту наших людей", – додав Медведчук.

Раніше Медведчук заявляв, що українській владі треба говорити з європейцями не про "демократичне управління", а запитати, чому через поради Заходу у нас все більше боргів і менше порядку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до далекобійників через перевантаження автомобілів, в якому назвав їх "засранцями" і пообіцяв знайти. Експерти розповіли виданню "Коментарі", наскільки актуальна проблема перевантаження і наскільки доречні такого роду звернення з боку глави держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини