Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Законопроекти по КСУ є антиконституційними і не можуть бути прийняті в Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Законопроекти по КСУ є антиконституційними і не можуть бути прийняті в Раді

На думку Віктора Медведчука, прийняття цих законів загрожує суголовной відповідальністю тим, хто їх підтримає

5 листопада 2020, 18:40
Поділіться публікацією:








На думку голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народного депутата України Віктора Медведчука, законопроєкт Президента України Володимира Зеленського про розпуск Конституційного Суду України є неконституційним. До такої ж думки прийшов Медведчук і щодо законопроєкту про відновлення законодавчих норм, які були визнані КСУ неконституційними. Відомо, що вчора цей проєкт закону був поданий і підписаний багатьма фракціями з ініціативи голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. Про це Віктор Медведчук заявив сьогодні, відповідаючи на питання журналістів.

Медведчук: Законопроекти по КСУ є антиконституційними і не можуть бути прийняті в Раді

Фото: пресс-служба ОПЗЖ

"Обидва ці законопроєкти не можуть бути прийняті, тому що вони порушують Конституцію", — був категоричним політик.

Крім того, зазначив Медведчук, ці законопроєкти створюють підстави для притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто буде за них голосувати і підтримувати їх.

"Конституційна криза, який створений владою в особі Президента, — штучний, як такого його не існує. Конституційний Суд визнав неконституційними низку норм. Ці норми необхідно відновити законодавством, але не для того, щоб їх повторювати і дублювати, а для того, щоб врахувати висновок Конституційного Суду і врегулювати на правовому рівні таким чином, щоб це відповідало Конституції ", — роз'яснив лідер ОПЗЖ.

На думку парламентарія, вихід з ситуації, що склалася один: розробити законодавство для заповнення правового пробілу в тій частині, де Конституційний Суд України визнав ці норми неконституційними, внести в зал Верховної Ради і прийняти відповідне рішення, а не приймати закони, з яких один пропонує розпустити Конституційний суд, а інший — відновити дію окремих норм закону.

"Такого поняття в законодавстві і в повноваженнях Верховної Ради немає. Не можна відновлювати те, що визнано неконституційним. Необхідно відновлювати таким чином, щоб це не суперечило Конституції. До цього наша фракція і закликає ", — підсумував Віктор Медведчук.


Раніше лідер ОПЗЖ заявив, що рішення Конституційного Суду України, який визнав незаконною ліквідацію Верховного Суду України, зупиняє правове беззаконня нинішньої влади. На думку політика, це рішення поставило хрест на спробах влади зробити кишеньковим правосуддя в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини