Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Закон про статус української мови спрямований проти російської мови, на її дискримінацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Закон про статус української мови спрямований проти російської мови, на її дискримінацію

Медведчук розповів журналістам, що відкрите справу проти нього служить відволіканням уваги від проблем в країні

24 липня 2021, 14:13
Поділіться публікацією:

Народний депутат України та голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук після сьогоднішнього засідання Київського апеляційного суду, який вирішив сьогодні перенести розгляд апеляції на рішення Печерського районного суду Києва про продовження запобіжного заходу політику до 7 вересня, поспілкувався з журналістами та зазначив, що закон про статус української мови як державної спрямований проти російської мови, на її дискримінацію.

Медведчук: Закон про статус української мови спрямований проти російської мови, на її дискримінацію

Віктор Медведчук - фото: з відкритих джерел

На думку Медведчука, відкриту проти нього справу в першу чергу служить для того, щоб відвертати увагу від дійсно важливих проблем, який зараз існують в країні. У їх число входить і дискримінація російської мови.

"Натомість встановлення миру у нас триває насильницька українізація. Конституційний суд підтвердив чинність закону про статус української мови, який по-іншому і реально можна назвати як закон, спрямований проти російської мови, на дискримінацію російської мови. Це все робить влада, не розуміючи те, що її чекає, і які будуть наслідки ", — сказав Медведчук.

При цьому він пояснив, чому влада йде саме таким шляхом.

"Для того, щоб відвернути увагу від інших проблем, які вона не здатна і не може вирішити. І ось це відволікання уваги за допомогою різних піар-ходів. Ось тут одна з ланок ось цього ланцюга є, в тому числі незаконне кримінальне переслідування мене і мого колеги (Тараса Козака, — ред.), а також незаконні кримінальні переслідування проти членів нашої партії, і взагалі боротьба з нашою партією "Опозиційна платформа — За життя". Це все робиться заради одного — відвернути увагу від тих нагальних, реальних, об'єктивних проблем, які склалися в нашому суспільстві і в економічній, і в соціальній сфері ", — резюмував він.

Нагадаємо, що раніше Київський апеляційний суд переніс на 30 липня 2021 року розгляд справи апеляції, що піддали адвокати ОПЗЖ про скасування продовження домашнього арешту.

На початку лютого поточного року президент Володимир Зеленський підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Так, до телеканалів застосовані санкції протягом п'яти років. У зв'язку з тим мовлення всіх трьох каналів заблоковано.

26 лютого журналісти незаконно закритих президентом Володимиром Зеленським телеканалів об'єдналися і створили новий телеканал - "Перший Незалежний". Однак вже буквально через годину після цього влада відключила телеканал від ефіру.

За шість днів до цього Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО ввести санкції проти 8 осіб — серед них голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук, а також дружина Оксана Марченко.

13 травня в Печерському суді Києва Віктору Медведчуку обрали запобіжний захід. 21 травня Київський апеляційний суд залишив в силі цілодобовий домашній арешт для нардепа. 9 липня домашній арешт політика був продовжений аж до 7 вересня.

Після початку засідання адвокати Медведчука заявили про відвід судді Сергія Вовка. Як виявилося, Вовк вирішив розглядати питання продовження термінів досудового розслідування без сторони захисту. Однак за підсумком судом були відхилені про відвід судді та прокурора.

В "Опозиційною платформі — За життя" відреагували на правове свавілля і зробили заяву про те, що подібні дії влади - це відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади.

Указ Зеленського про блокування телеканалів "112 Україна", NewsOne і Zik розкритикували європейські політики, а також міжнародні українські експерти.

За останні чотири місяці в Мережі було опубліковано близько 55 тисяч матеріалів, присвячених цькуванню українською владою опозиції та незалежних телеканалів, написані європейськими політиками та експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини