Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Якщо ми хочемо повернути жителів сходу України до країни, ми не маємо ігнорувати їхню думку
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Якщо ми хочемо повернути жителів сходу України до країни, ми не маємо ігнорувати їхню думку

Лідер ОПЗЖ вважає, що державна політика має бути спрямована насамперед на повернення людей, які живуть на Донбасі, а не територій

11 грудня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук заявив про неприпустимість ігнорування думки Донбасу щодо російської мови або вступу України до НАТО. Свою думку опозиційний політик висловив в ефірі телеканалу UrkLive, передає 112.ua.

Медведчук: Якщо ми хочемо повернути жителів сходу України до країни, ми не маємо ігнорувати їхню думку

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Якщо ми говоримо про НАТО і говоримо про те, що Донбас має повернутися в Україну... Але Донбас — це люди, і я завжди на чолі кута, і це, до речі, продемонстровано і зафіксовано, у плані мирного врегулювання, яке сьогодні є програмою нашої партії "Опозиційна платформа — За життя", ми говоримо про повернення людей через їхню свідомість, через забезпечення умов їхнього життя, через забезпечення гарантій їхньої безпеки. Ще раз наголошую, на чолі кута мають бути люди. Якщо ми говоримо та звертаємось до цих людей: "ви повинні, ми хочемо, щоб ви повернулися в Україну", і при цьому з іншого боку ми намагаємося йти в НАТО, а ви ж знаєте рівень підтримки НАТО на території всієї України, це близько 50%, а рівень підтримки на тих територіях — він не перевищує цифри 15-17%.То як, з одного боку, говорячи про те, що ці люди повинні повернутися до нас, ми ігноруємо їхню думку? Або ігноруємо думку щодо використання російської мови, що прямо передбачено Конституцією, ст 10, нашої країни, основного закону нашої країни, коли ці люди розмовляють здебільшого російською мовою. Яким чином ми з одного боку намагаємося зробити те, що не принесе користі нашій країні загалом, з іншого боку – за рахунок цього створити умови, привернути увагу та зробити все, щоб ці люди повернулися?” – наголосив Віктор Медведчук.

При цьому він нагадав висловлювання влади про те, що "треба повернути ці території".

"Адже це була згубна, злочинна позиція — повернути території. На цій території живуть люди. Державна політика має бути спрямована на повернення людей, саме людей. І ось я помітив, що в останніх інтерв'ю, зокрема й у коментарях з боку чиновників української влади, за підсумками розмови Байдена і Зеленського, з'явився вже вислів "повернути території і людей". Хочу їм рекомендувати: поставте на перше місце людей, громадян України, які проживають на неконтрольованій території. І тоді, якщо ви зміните акцент і в основу поставите людей, що живуть там, ситуація може змінитися", — резюмував Медведчук. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини