Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Влада не може вирішити нагальні проблеми в країні, натомість займається переслідуванням опозиції
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Влада не може вирішити нагальні проблеми в країні, натомість займається переслідуванням опозиції

Лідер партії ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає, що діями щодо нього та інших опозиційних політиків, влада відволікає увагу від важливих проблем в країні

23 липня 2021, 12:32
Поділіться публікацією:

Влада вдається до різних піар-ходів, щоб відвернути увагу від інших проблем, які вона не здатна і не може вирішити. І однією з ланок цього ланцюга є кримінальне переслідування мене і мого колеги, а також кримінальні переслідування проти членів нашої партії. Таку думку висловив народний депутат, голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук після засідання Київського апеляційного суду, який повинен був сьогодні розглянути апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про продовження запобіжного заходу нардепу до 7 вересня. Трансляцію вів телеканал "Перший Незалежний".

Медведчук: Влада не може вирішити нагальні проблеми в країні, натомість займається переслідуванням опозиції

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Для того, щоб відвернути увагу від інших проблем, які вона не здатна і не може вирішити. І ось це відволікання уваги за допомогою різних піар-ходів. Ось тут одна з ланок ось цього ланцюга є, в тому числі незаконне кримінальне переслідування мене і мого колеги, а також незаконні кримінальні переслідування проти членів нашої партії, і взагалі боротьба з нашою партією "Опозиційна платформа — За життя". Це все робиться заради одного — відвернути увагу від тих нагальних, реальних, об'єктивних проблем, які склалися в нашому суспільстві і в економічній, і в соціальній галузі", — заявив Віктор Медведчук.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Згідно з указом, який вступив в силу з моменту підписання, до телеканалів застосовані санкції протягом п'яти років. Це передбачає блокування мовлення всіх трьох телеканалів.

26 лютого журналісти закритих президентом Володимиром Зеленським телеканалів об'єдналися і створили новий телеканал — "Перший Незалежний". Засновниками нового медіа стала група журналістів, які раніше працювали на каналах "112 Україна", NewsOne і ZIK. Але буквально через годину після початку мовлення влада відключила телеканал від ефіру.

20 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони ввести санкції проти 8 осіб — серед них голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко.

13 травня Печерський суд Києва обрав запобіжний захід голові політради партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку. 21 травня Київський апеляційний суд залишив в силі цілодобовий домашній арешт для нардепа. 9 липня суд продовжив домашній арешт Віктора Медведчука до 7 вересня. Відразу ж після початку засідання адвокати лідера ОПЗЖ заявили про відвід судді Сергія Вовка. Справа в тому, що Вовк вирішив розглядати питання продовження термінів досудового розслідування без сторони захисту. Але в підсумку суд відхилив клопотання про відвід судді та прокурора.

У ОПЗЖ заявили, що такі дії влади — відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією викриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади.

Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти і світові ЗМІ розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів "112 Україна", NewsOne і Zik.

За останні чотири місяці світові ЗМІ, європейські політики та експерти опублікували понад 55 тисяч матеріалів, присвячених цькування українською владою опозиції і незалежних телеканалів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 липня 2021, 12:12

Треба подякувати патріотично корумпованим з ВО «Свобода», які допомогли цій кремлівський істоті обійти санкції, продавши йому «Перший Незалежний». Йому і найбільший шоколадний «патріот» всесвіту, який мародерів в Україні і захопив здобутки двох революцій, допоміг піднятись на ноги. Ну, от хто, як не ці схемники, знають найкраще, чого потребує країна і як її обкрадати? Всі ці досвідчені господарники та правники, за 31 рік, довели Україну до цього жахливого стану. В цих Медведчука, Азарова, Януковича, Клименко, Курченко, Макеєнко та інших колишніх спільників Порошенка та старих олігархів, настільки великий досвід, що навіть на Росії-відсталій його не бажають використовувати. Тільки завдяки корумпованим Тягнибоку, Фаріон, Садовому, …, ці кремлівські істоти мають змогу зверхньо повчати афроукраїнців, в найкращих традиціях москалів у вишиванках. Зараз, в нових корумпованих обличчях, теж працюють найкращі та досвідчені: Шмигаль, профффесор Гетьманцев, Арахамія, Розумков, Юзік, … .


Новини