Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: українська влада тільки зараз усвідомила важливість ідеї створення газового консорціуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: українська влада тільки зараз усвідомила важливість ідеї створення газового консорціуму

Нардеп Медведчук зазначив, що якщо немає реального газу, що йде нашою трубою до Європи, то немає газу в Україні

4 грудня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Ідея створення газового консорціуму відстоюється головою політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народним депутатом Віктором Медведчуком з 2003 року, а українська влада тільки зараз усвідомила її важливість. Про це повідомляється на сайті телеканалу "112".

Медведчук: українська влада тільки зараз усвідомила важливість ідеї створення газового консорціуму

Віктор Медведчук. Фото: "112"

"Керівник ГТС Макогон, буквально місяць тому в одному з інтерв'ю заявив, як президент підтримує ідею газового консорціуму. Коли я це прочитав, я думаю дивись, нарешті. Я цю ідею відстоюю з 2003 року. Говорив це за Кучми, за Ющенка, за Порошенка, за Януковича, за Зеленського. А чому зараз виникла ця ідея, принаймні мені здається, що київська влада нарешті зрозуміла, що відбувається з газом", — пояснив політик.

Медведчук нагадав, що Україна отримує газ безпосередньо з Російської Федерації, а купує та оплачує цей газ європейським компаніям за ціною, встановленою ними ж.

"Ви вже вбили газотранспортну магістраль, ви її перетворили наполовину на музей металобрухту, і ви зараз говорите про газотранспортний консорціум. Чому ви не говорили рік, два, три, 10, 15 років тому? Тому що ви керувалися політикою, а не економічною доцільністю, яка безпосередньо пов'язана з добробутом наших громадян та доходами наших громадян, і тому сьогодні, коли говорять про те, що треба укладати контракти, треба спочатку створити відповідні умови", — зазначив народний депутат.

"Ми безпосередньо отримуємо газ із Російської Федерації. А от якщо не буде транзиту, то ми його отримувати не будемо незалежно того, де ми захочемо платити — тут чи в Європі. Тому що якщо немає реального газу, що йде нашою трубою до Європи, то немає газу в Україні. Ось чому від безвиході вони сьогодні розповідають казки щодо продовження транзиту", — пояснив Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини