Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: У моїх адвокатів достатньо аргументів, щоб спростувати всі звинувачення
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: У моїх адвокатів достатньо аргументів, щоб спростувати всі звинувачення

Лідер ОПЗЖ, народний депутат Віктор Медведчук вважає звинувачення, висунуті на його адресу, необгрунтованими

22 липня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:








У адвокатів голови політради партії "Опозиційною платформи — За життя" Віктора Медведчука достатньо доказів, щоб спростувати всі необгрунтовані звинувачення, висунуті прокуратурою на його адресу. А також достатньо аргументів, щоб боротися, з урахуванням правової системи, з урахуванням чинного законодавства. Таку думку Медведчук висловив перед засіданням Київського апеляційного суду, який повинен був сьогодні розглянути апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва про продовження запобіжного заходу нардепу до 7 вересня. Трансляцію вів телеканал "Перший Незалежний" , пише 112 канал.

Медведчук: У моїх адвокатів достатньо аргументів, щоб спростувати всі звинувачення

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Ми віримо в те, що у нас достатньо доказів спростувати всі необгрунтовані звинувачення, висунуті прокуратурою, і в даному випадку, які на сьогодні викладені в рішенні судді Печерського району. У нас достатньо аргументів, щоб боротися, з урахуванням нашої правової системи, з урахуванням чинного законодавства ", — зазначив Віктор Медведчук.

Голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" також зазначив, що його адвокати, його колеги по партії розраховують тільки на свої зусилля, на силу і авторитет партії, на силу аргументів, представлених у вигляді юридичного захисту.

"Ми розуміємо, що сьогодні щодо мене проявляється повне беззаконня з боку влади. З цим треба боротися, і ми будемо з цим боротися, тому ми віримо тільки в свої сили", — підкреслив Віктор Медведчук.

Журналісти нагадують, що 2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна" , NewsOne і ZIK. Згідно з указом, який набув чинності з моменту підписання, до телеканалів застосовані санкції протягом п'яти років. Це передбачає блокування мовлення всіх трьох телеканалів.

26 лютого журналісти закритих президентом Володимиром Зеленським телеканалів об'єдналися і створили новий телеканал — "Перший Незалежний" . Засновниками нового медіа стала група журналістів, які раніше працювали на каналах "112 Україна", NewsOne і ZIK. Але буквально через годину після початку мовлення влада відключила телеканал від ефіру.

20 лютого Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони ввести санкції проти восьми осіб — серед них голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко.

13 травня в Печерському суді Києва обрали запобіжний захід голові політради партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку. 21 травня Київський апеляційний суд залишив в силі цілодобовий домашній арешт для нардепа. 9 липня суд продовжив домашній арешт Віктора Медведчука до 7 вересня. Відразу ж після початку засідання адвокати лідера ОПЗЖ заявили про відвід судді Сергія Вовка. Справа в тому, що Вовк вирішив розглядати питання продовження термінів досудового розслідування без сторони захисту. Але в підсумку суд відхилив клопотання про відвід судді та прокурора.

У ОПЗЖ заявили, що такі дії влади — відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади.

Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти і світові ЗМІ розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

За останні чотири місяці світові ЗМІ, європейські політики та експерти опублікували понад 55 тис. матеріалів, присвячених цькування українською владою опозиції і незалежних телеканалів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 липня 2021, 12:12

Виграє не кваліфікація адвокатів, а їх кількість. Тому, якщо є гроші, можна вигравати справи або роками судитись. Механізм: найняти велику кількість адвокатів, які будуть засипати обвинувачення та суд клопотаннями, уточненнями, доказами, скаргами та подібне. Суду та обвинуваченню потрібно буде все розглядати та давати правову оцінку, а це час. Приклади: судові розгляди Фірташа у Австрії (там ще зацікавлені екс-міністр юстиції та інші пенсіонери того міністерства) та Трампа і Манафорта. Або приклад законодавчого спама у корумпованій ВР – тисячі правок для розгляду на роки. Треба подякувати продажним депутатам з «патріотичної» ВО «Свобода» - продали за 30 рублів чистий телеканал Медведчуку і цим допомогли обійти санкції.


Новини