Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: У Конституції має бути записано, що Україна – позаблокова держава
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: У Конституції має бути записано, що Україна – позаблокова держава

За словами лідера ОПЗЖ, позаблоковий статус буде вигідним насамперед для нашої країни

5 січня 2022, 15:00
Поділіться публікацією:

Позаблоковий статус України треба раз і назавжди закріпити у Конституції. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук, передає "Перший Незалежний".

Медведчук: У Конституції має бути записано, що Україна – позаблокова держава

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Це має бути політика держави. Замість того, щоб вносити до Конституції курс євроінтеграції та курс у НАТО, хоча він внесений не в ту статтю і не там, де треба. Він внесений до тих статей, які стали просто черговими, тому що треба це було вносити до Конституції. Перший розділ, це стратегічний курс розвитку. Він викладений повністю у першому розділі. Але перший розділ для того, щоб внести, треба 300 голосів, потім референдум", — сказав він.

За словами лідера ОПЗЖ, "люди розуміли, що це нереально, такі зміни до Конституції не можна провести. Для піар-ходу Порошенко провів зовсім інший варіант внесення змін до Конституції".

"У Конституції має записано бути раз і назавжди, що ми є позаблоковою державою. Це вигідно для України. І питання від того, що ось так, якби ми були членами НАТО, нас би захищали, все інше – ну, це від лукавого. Ніхто б нас не захищав... І потім, а навіщо нам, щоб нас захищали? Може, треба робити так, щоб не було необхідності нас захищати? Тобто, вчинити, як я говорю, по-простому. А не складними заходами через п'ять ходів з відгалуженням спочатку ліворуч, праворуч, потім прямо, назад і знову вперед. Просто створювати такі умови, жити так із сусідами, для того, щоб не виникало потреби, щоб за нас хтось воював. Не треба воювати. Давайте, як то кажуть у відомому мультфільмі, жити дружно", — резюмував народний депутат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини