Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук розповів, чому після відходу Зе-влади Україна ще більше відстане від інших економік світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук розповів, чому після відходу Зе-влади Україна ще більше відстане від інших економік світу

Лідер "ОПЗЖ" прогнозує, що після управління "зеленої" команди Україна в економічному плані відкотиться на роки назад

8 грудня 2021, 13:18
Поділіться публікацією:

За період перебування при владі президента Володимира Зеленського Україна не лише не подолала економічну кризу, а ще глибше в неї занурилася. І це особливо помітно, якщо порівнювати показники нашої країни з економічними та соціальними показниками Європи та сусідніх держав, при цьому у своєму щорічному посланні до Верховної Ради Зеленський озвучив фантастичні показники в економіці та соціальній сфері, які не відповідають дійсності та українським реаліям. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив лідер "ОПЗЖ", нардеп Віктор Медведчук, пише "Голос.ua".

Медведчук розповів, чому після відходу Зе-влади Україна ще більше відстане від інших економік світу

Віктор Медведчук. Фото: з відкритих джерел

Нардеп наголосив, що відповідальні за те, що Україна скотилася на саме дно європейських та світових рейтингів, особисто президент та його команда, які проводять провальну економічну, бюджетну та енергетичну політику.

"У своєму щорічному посланні до Верховної Ради президент Зеленський бравірував рекордним показником середньомісячної заробітної плати українців. Забувши, однак, уточнити, що за цим показником Україна посідає останнє місце у Європі. Так, середньомісячна заробітна плата в нашій країні за підсумками 10 місяців 2021 року становила 13648 грн., або $498,5. Тоді як, наприклад, рівень середньої зарплати в сусідній Молдові – 9044 лея, або близько $502,5. Тож пишатися ні президенту Зеленському, ні бездарному українському уряду тут абсолютно нема чим", – поінформував Медведчук.

Більше того, додав парламентарій, у 2021 році Україна посіла останнє місце в Європі та 78-е місце зі 167 країн світу у Глобальному рейтингу країн за рівнем добробуту The Legatum Prosperity Index. Для порівняння: Молдова має 72-е місце в рейтингу, Білорусь – 66-те.

За інформацією політика, також не райдужним виглядає рівень добробуту українців та у щорічній доповіді Global Wealth Report швейцарського банку Credit Suisse.

"У 2021 році він становив $13104. І це також останнє місце серед усіх країн Європи. Для порівняння: у Європі цей показник становив $174836, у світі – $79952. Навіть у сусідній Молдові рівень добробуту вищий, ніж в Україні – $15491. І це головний, справді показовий результат роботи Зеленського та його команди у соціальній сфері", – зазначив Віктор Медведчук.

Також він назвав ще один експертний рейтинг, де Україна очолює відстаючі країни – дослідження GfK Purchasing Power Europe. За даними, серед 42 європейських держав наша країна посідає останнє місце щодо купівельної спроможності, мало того, середній показник по Європі майже у 8 разів перевищує відповідний показник України.

Віктор Медведчук наголосив, що заяви президента про рекордний внутрішній валовий продукт України також не витримують жодної критики.

"Порівняно з іншими країнами його розмір незрівнянно низький. За підсумками 2020 року за показником ВВП на душу населення Україна посідає також останнє місце в Європі та 137 місце у світі (у рейтингу Світового банку) – $3727. Тоді як ВВП на душу населення в Польщі становить $15656, в Угорщині – $15899, у Румунії – $12896, у Болгарії – $9975, і навіть у Молдові він вищий – $4551. Серед країн ЄАЕС у Білорусі ВВП на душу населення ще минулого року сягнув $6411, у Казахстані – $9056, у Росії – $10127. Такі низькі показники України – результат бездарної економічної політики Зеленського та його команди", – констатував нардеп.

Політик упевнений, що все це наслідок нездатності чинної влади реалізувати структурні економічні реформи, помилковий зовнішньоекономічний вектор розвитку України, корупція у найвищих ешелонах влади та грубе зневажання чинного законодавства та норм Конституції.

"Очевидно, що нинішній період, коли при владі виявилися професійно непридатні, напівграмотні нездари, стане одним із найдепресивніших в історії України. А це означає, що країна не лише не отримає належного імпульсу для розвитку, а й до кінця каденції "зеленої" команди відкотиться на роки назад і ще більше відстане від інших світових економік", – резюмував Віктор Медведчук.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — Медведчук дав пораду владі, як швидко вирішити проблему Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини