Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук розповів, через чиї дії загроза може нависнути над усією Європою
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук розповів, через чиї дії загроза може нависнути над усією Європою

Політик вважає, що ступор у реалізації Мінських угод може створити проблеми не лише всій Україні, а й Європі

14 лютого 2022, 14:52
Поділіться публікацією:

Через дії нинішньої української влади існує реальна загроза безпеці усієї Європи. Як передає видання "Коментарі", про це під час міжнародної конференції в рамках Парламентського виміру "Нормандського формату" "Конфлікт в Україні: вихід із глухого кута" за участю представників парламентів України, Німеччини, Франції та Росії заявив лідер "ОПЗЖ", нардеп Віктор Медведчук, пише сайт телеканалу "112 Україна".

Медведчук розповів, через чиї дії загроза може нависнути над усією Європою

Віктор Медведчук. Фото: прес-служба ОПЗЖ

Політик вважає, що представники української влади фактично відмовилися від домовленостей, досягнутих 9 грудня 2019 року в Парижі, з главами держав Росії, Франції, Німеччини та підписаного підсумкового комюніке.

Віктор Медведчук заявив, фактично політика щодо реалізації Мінських угод зайшла у глухий кут переговорного процесу. І цей переговорний процес, і його неефективність, і безрезультативність характерні до фактично сьогодні.

"Однак ситуація сьогодні багато в чому змінилася. Змінилася у тому, наприклад, що проблеми України, південного сходу, конфлікту і, як правильно сьогодні говорили з колегами з Франції, ескалації, недопущення ескалації, тобто деескалації, напруження в Україні стали проблемами усієї Європи", — наголосив Медведчук.

При цьому він наголосив, що до України сьогодні привернуто увагу всього світу.

"Зустрічі на рівні глав держав США та Росії, зустрічі представників та керівників Росії та Франції, Франції та України, очікується наступного тижня зустріч глави Німеччини, канцлера Німеччини з президентом Росії, а після цього з президентом України, зустрічі міністрів закордонних справ Франції та Німеччини з керівництвом України та з керівництвом Росії — все це не просто актуальність, все це означає те, що існує реальна загроза безпеці у всій Європі... Так, сьогодні є реальна загроза цій безпеці", — наголосив нардеп.

Медведчук додав, що поведінка української влади викликає не просто занепокоєння.

"Воно викликає у нас, у нашої партії "Опозиційна платформа — За життя" різке несприйняття того, що влада намагається всіляко уникнути виконання Мінських угод, уникнути рішень, які були прийняті в "Нормандському форматі" і які фактично ознаменували шлях безпосередній, який може призвести до мирного врегулювання", — підсумував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Медведчук заявив, що у розповіді влади про те, що у погіршенні економічного стану винна війна – вже ніхто не вірить.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини