Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук прокоментував рішення про свій домашній арешт
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук прокоментував рішення про свій домашній арешт

Печерський районний суд міста Києва відправив народного депутата Віктора Медведчука під домашній арешт

13 травня 2021, 22:33
Поділіться публікацією:

Звинувачення, які прозвучали у суді під час обрання запобіжного заходу народному депутату України, голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку, не мають під собою доказової бази і є політично мотивованими. Про це заявив сам парламентарій після закінчення засідання Печерського районного суду міста Києва.

Медведчук прокоментував рішення про свій домашній арешт

Віктор Медведчук. Фото: Zagittya.com.ua

"Я вважаю, це політично мотивовані звинувачення у вигляді підозр, які висунуті. Я вважаю, що це не підтверджено жодними доказами", — підкреслив Медведчук.

Також він додав, що інформація, викладена в матеріалах справи, вкотре доводить: мета цього розслідування — політична розправа над лідером найбільшої опозиційної партії в Україні.

"Усе, про що йдеться в матеріалах, так звані обставини, так звані докази, так звані висновки, які підтверджують, що логіка тих, хто складав підозру, і тих, хто сьогодні її висунув, — це політично мотивоване рішення проти опозиції, проти представника найбільшої опозиційної партії в нашій країні для того, щоб просто провести розправу. Іншу оцінку цьому я дати не можу", — сказав політик.

Віктор Медведчук зазначив, що, хоча прокурори і вимагали його арешту, адвокатам вдалося це оскаржити й суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року Офісом Генерального прокурора голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку було висунуто підозру в державній зраді, у зв'язку з чим провели обшуки в будинку політика і в офісі опозиційної партії.

Коментуючи дії правоохоронців, лідер ОПЗЖ заявив, що Офіс Генерального прокурора "виконує протизаконний наказ влади" і що слідчі дії були проведені з грубим порушенням законів і Конституції України.

"Як і слід було очікувати, нічого протизаконного не виявили. Справжньою метою проведення цих протизаконних обшуків було, в порушення встановленої процедури, вручити мені сфабриковану за наказом влади підозру у державній зраді", — сказав Віктор Медведчук, підкресливши, що вважає дії влади розправою за його принципову політичну позицію.

Раніше "Коментарі" писали, що Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку офіційно повідомлено про підозру у державній зраді і замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму.

Історик, політолог, правозахисник В'ячеслав Лихачов розповів виданню "Коментарі", чи призведуть ці події до загострення на Донбасі, або навпаки — зможуть примусити Кремль до миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини