Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук приїхав до Офісу генпрокурора і заявив про політично вмотивоване переслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук приїхав до Офісу генпрокурора і заявив про політично вмотивоване переслідування

Медведчук дав прес-конференцію біля Офісу генпрокурора, назвавши звинувачення на свою адресу політичними репресіями

12 травня 2021, 18:44
Поділіться публікацією:

Народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук вважає порушення кримінальних справ стосовно себе політичними репресіями та неприкритим тиском на нього як політика. Також він заявив, що не має відношення до обставин, озвучених учора на брифінгу генеральним прокурором України і главою СБУ. Про це Віктор Медведчук сказав у ході спілкування з представниками ЗМІ під стінами Офісу генерального прокурора, куди сам опозиціонер прибув у середу вдень.

Медведчук приїхав до Офісу генпрокурора і заявив про політично вмотивоване переслідування

Віктор Медведчук. Фото з відкритих джерел

"Я це розцінюю як політичні репресії та незаконне кримінальне переслідування мене, якими пан Зеленський погрожував ще в 2019 році. Ось вони поступово реалізуються через правоохоронну систему, що є прикрим. І на жаль, певні правоохоронні органи пішли на це", — заявив опозиційний політик журналістам.

Нардеп додав: "Я готовий захищатися, тому що не відчуваю ні в чому своєї провини. Все, що робиться на сьогоднішній день, — це результат політичних репресій, тиск на мене як на главу Політради партії, людини, чия діяльність з тих чи інших причин не підходить владі".

Парламентарій розповів, що дізнався про обшуки в його будинку, коли відпочивав із сім'єю в іншому регіоні.

"Ми з дружиною перебували за межами Києва, до кінця тижня поїхали в сусідню область. Коли вчора в другій половині дня дізналися про те, що проходять обшуки, з ранку сьогодні виїхали і повернулися назад, — пояснив Медведчук. — Звісно, я не збираюся ховатися ні від кого, в тому числі від генерального прокурора, від СБУ та всіх інших правоохоронних органів. Безумовно, ознайомимося з підозрою. Зі мною йдуть адвокати, які будуть здійснювати професійний захист".

Відповідаючи на питання про свою причетність до нафтогазового родовища "Глибоке" в Феодосії, опозиціонер заявив, що ще не ознайомився зі звинуваченнями.

"Я не можу коментувати інформацію з якихось родовищ, тому що я цю підозру не читав, мені його не вручали. Я не став би цього робити, поки не ознайомлюсь з тим, що намагаються мені інкримінувати. Я не знаю, що це за родовище, і ніякого відношення до нього не маю", — сказав Медведчук.

Також нардеп зазначив, що те, про що йшла мова в ЗМІ, поки не піддається його розумінню.

"Якщо генеральний прокурор і голова СБУ вважають за можливе оголошувати подібні звинувачення на брифінгу або прес-конференції, то я розцінюю це не інакше як тиск і на слідство, і в майбутньому на суд", — додав політик.

Народний депутат назвав абсурдом і звинувачення в тому, що він нібито передавав комусь інформацію про Збройні сили України. А також зазначив, що, з'явившись сьогодні в Офіс генерального прокурора, готовий до будь-якого результату подій і навіть до незаконного затримання.

"Я готовий до будь-якого результату. Але вважаю, що це незаконно і що це буде грубим порушенням норм Конституції і чинного, в тому числі і кримінально-процесуального, законодавства. Для цього немає ніяких підстав. Я це стверджую і буду це доводити", — заявив Медведчук.

Як повідомлялося, Медведчук прибув у Генпрокуратуру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини