Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Нова хвиля боротьби з інакомисленням в Україні триває
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Нова хвиля боротьби з інакомисленням в Україні триває

На думку Віктора Медведчука, припиняти боротьбу за свої права, гарантовані Конституцією та іншими законами, припиняти не варто

26 серпня 2021, 16:00
Поділіться публікацією:








Сподіватися на справедливість і боротися за неї — це різні речі, вважає голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат України Віктор Медведчук. Такою думкою політик поділився в ексклюзивному інтерв'ю на каналі "Перший незалежний", відповідаючи на питання журналістки, що стосувалося звинувачень влади на адресу опозиційних політиків і закриття неугодних телеканалів.

Медведчук: Нова хвиля боротьби з інакомисленням в Україні триває

Медведчук вважає, що в Україні борються з інакомисленням. Фото із відкритих джерел

"Політики повинні боротися, люди повинні сподіватися. Журналісти також повинні боротися (за свої права — ред.). Боротися за свободу слова, свободу мовлення, за право доносити до людей не тільки ту точку зору, яка подобається Офісу Президента або самого Президента, а ту, яка є у людей", — пояснив опозиційний політик.

Медведчук нагадав, що позасудове блокування ЗМІ почалася в Україні в лютому 2021 року, коли були закриті три телевізійних канали, а також введені санкції проти громадян України.

"Наступні санкції — по відношенню до так званих контрабандистів. До "так званих", бо влада називає їх контрабандистами, а суд цього не встановив. А презумпція невинуватості?" — зазначив Медведчук.

Потім було позбавлення ліцензії на видобуток корисних копалин. Це, пояснює політик, також є грубим порушенням законів, адже позбавити ліцензії, як і закрити телеканали, можна тільки через суд.

"Напад на вільні засоби масової інформації, які показували іншу точку зору, — не що інше, як боротьба з інакомисленням. Зверніть увагу на реакцію незалежних журналістів, Управління верховного комісара ООН з прав людини. Після того, як повела себе влада по відношенню до "Страна.ua", Ігоря Гужви, "Шарій.нет", Анатолія Шарія та його дружини, коли закрили інші засоби масової інформації... Нова хвиля боротьби з інакомисленням триває. При цьому багато очільників держав в Європі про це мовчать, а свобода слова — одна із основоположних свобод, яка гарантується в усьому світі", — зазначив Віктор Медведчук.

За словами Віктора Медведчука, не потрібно припиняти боротися за свої права. Що стосується закриття телеканалів, то однією з причин введення санкцій політик називає порядок розгляду справ у Верховному Суді України.

"Верховний Суд не може отримати інформацію, на підставі чого РНБО приймає подібні рішення, закон про санкції не дає їй (РНБО — ред.) такого права. Ці рішення підписує і узаконює своїм указом Президент України, а СБУ намагається засекретити процес. Справа розглядається у відкритому судовому засіданні, пов'язане воно з незаконним блокуванням і закриттям телевізійних каналів, з накладенням санкцій щодо громадян України, що не дозволено відповідно до того ж закону про санкції. Як же повинен Верховний Суд діяти?" — поставив риторичне запитання голова Політради ОПЗЖ Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини