Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук має бути у парламенті, виконувати свої обов'язки народного депутата від партії ОПЗЖ – Загородній
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук має бути у парламенті, виконувати свої обов'язки народного депутата від партії ОПЗЖ – Загородній

Юрій Загородній наголосив, що правосуддя має бути однаковим для всіх

26 січня 2022, 13:00
Поділіться публікацією:








Після того як Печерський районний суд обрав експрезиденту Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання за тими самими звинуваченнями, за якими голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом, ОПЗЖ вимагає від влади негайно припинити політичне переслідування та тиск на Медведчука. На цьому наголосив член Політради "Опозиційної платформи – За життя", народний депутат України Юрій Загородній, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

Медведчук має бути у парламенті, виконувати свої обов'язки народного депутата від партії ОПЗЖ – Загородній

Юрій Загородній - фото: Прямий

Парламентарій підкреслив, що правосуддя має бути однаковим для всіх – справедливим, незаангажованим та політично невмотивованим.

"Минулого тижня не лише в Україні спостерігали за черговою серією серіалу. Ми всі з вами побачили, як діє реформована судова система. Влада перетворила її на інструмент розправи зі своїми справжніми опонентами. Так звана вугільна справа довела, що у країні немає справедливого незалежного судочинства", – сказав Загородній.

Депутат вважає, що Петра Порошенка відпустили під особисте зобов'язання, "не згідно із законом, а за вказівкою Держдепу", тоді як лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук продовжує залишатися під домашнім арештом.

"Віктор Медведчук – лідер справжньої опозиції, який запропонував альтернативний шлях розвитку України – понад 10 місяців перебуває під домашнім арештом. А п'ятого президента відпускають під особисте зобов'язання, судячи не за законом, а за вказівкою Держдепу... І це при тому, що Віктор Медведчук не тікав із країни. Він не влаштовував шоу, а з честю та гідністю відстоював свою невинність у суді", – нагадав нардеп.

Також на думку депутата, всі дії влади, спрямовані проти ОПЗЖ, є не чим іншим, як політичною розправою. Політик вважає, що якби влада діяла на користь України та скористалася тими домовленостями, яких досяг Віктор Медведчук, то сьогодні ми мали б ціну на газ – не 73 тис. грн за 1000 кубометрів, а у 15 разів меншу.

"Україна мала б довгостроковий контракт на газ і не втрачала щороку мільярди доларів. Україна мала б сильну економіку та могла б забезпечити своїм громадянам гідний рівень життя: зарплати, пенсії тощо", – наголосив парламентарій.

Загородній упевнений, що владі не потрібна мирна та сильна Україна.

"Саме тому СБУ та ОГП здійснюють позасудову розправу над лідером опозиції Віктором Медведчуком. Звинувачення у тероризмі та держзраді, так звана вугільна справа ґрунтуються виключно на змонтованих плівках. Жодного доказу причетності Віктора Медведчука до цих справ немає, не було і не могло бути", – наголосив Юрій Загородній.

І додав, що ОПЗЖ вимагає від влади негайно припинити тиск на Віктора Медведчука – він має бути не під домашнім арештом, а у Верховній Раді, "щоб виконувати свої обов'язки як народний депутат від партії ОПЗЖ, яку народ обрав як партію світу!".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини