Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Домашній арешт обмежує мою діяльність як опозиційного політика
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Домашній арешт обмежує мою діяльність як опозиційного політика

Печерський суд продовжив домашній арешт для українського політика

9 липня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Народний депутат України, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук вважає, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту обмежує його депутатську діяльність і, головне, позбавляє можливості спілкуватися з виборцями. Про це заявив сам політик, відповідаючи на питання журналістів перед оголошенням рішення Печерського районного суду міста Києва про продовження йому запобіжного заходу.

Медведчук: Домашній арешт обмежує мою діяльність як опозиційного політика

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел


Політик заявив, що хоч і спілкується зі своїми соратниками по партії, але не може брати участь в пленарних засіданнях Верховної Ради.


"З народними депутатами я спілкуюся і беру участь в засіданнях Стратегічної ради, які проходить у мене вдома. Але, природно, я не можу брати участь в пленарних засіданнях Верховної Ради, в роботі комітету і не можу брати участь у зустрічах з виборцями. Звичайно, це обмежує мою депутатську діяльність, це обмежує мою діяльність як опозиційного політика ", — підкреслив парламентарій.


Також Віктор Медведчук підтвердив, що його колега Тарас Козак, якого також звинувачують у державній зраді, знаходиться на лікуванні в Білорусі, про це добре відомо й української влади, і правоохоронцям.


Крім того, коментуючи висунуті звинувачення, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що кримінальним переслідуванням, тиском і репресіями влада намагається у незаконний спосіб обмежити його повноваження як народного депутата.


Політик вважає, що влада не має прав для продовження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, так як немає достатніх підстав для того, щоб обмежувати повноваження народного депутата.


"Я повинен брати участь в пленарних засіданнях, в роботі комітетів, у зустрічах з виборцями. І у мене є для цього всі підстави. А у слідства сьогодні немає причин говорити про якісь ризики, здатних перешкодити розслідуванню справи. Вже 4 місяці проводиться це розслідування, і немає ніяких підстав говорити, що я можу втрутитися або вплинути на слідство ", — підкреслив опозиційний політик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини