Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: "Біолік" подав на реєстрацію в Україні вакцину "Супутник V" для її виробництва та вакцинації українських громадян "
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: "Біолік" подав на реєстрацію в Україні вакцину "Супутник V" для її виробництва та вакцинації українських громадян "

За словами нардепа, найближчим часом в Україні почнуть виробляти вакцину

3 січня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

30 грудня 2020 року харківська компанія "Біолік", що є одним з лідерів фармацевтичної промисловості України і має достатні виробничі потужності і кваліфікований персонал для виробництва вакцини від COVID-19, звернулася до Міністерства охорони здоров'я України та Державний експертний центр МОЗ із заявою про державну реєстрацію медичного препарату — вакцини від коронавируса "Супутник V" для забезпечення вакцинації нею українських громадян.

Медведчук: "Біолік" подав на реєстрацію в Україні вакцину "Супутник V" для її виробництва та вакцинації українських громадян "

"Супутник V" є єдиною вакциною, розробник якої — Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Н. Ф. Гамалії, на відміну від всіх інших розробників у світі, — дав дозвіл на трансферт технології та передачу українському підприємству клітинної лінії для виробництва вакцини. Таку передачу можна здійснити протягом двох тижнів, а організувати виробництво вакцини — в термін від 3 до 6 місяців, зазначає голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

Він нагадав, що клінічні дослідження цієї першої в світі вакцини, зареєстрованої в РФ ще в серпні 2020 року, були проведені на десятках тисяч добровольців і довели її безпеку і ефективність — більше 95%. Крім того, підтверджено той факт, що вона може використовуватися для осіб 18, в тому числі і для людей старше 60 років. Застосування даної вакцини вже схвалено в Сербії, Аргентині та Білорусі. "Супутник V" готуються виробляти в Південній Кореї, Китаї, Індії, Бразилії та Казахстані. Заявки на придбання цієї вакцини подали понад 50 країн світу.

Політик підкреслив, що в результаті переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, керівником Російського фонду прямих інвестицій Кирилом Дмитрієвим і директором НІЦЕМ ім. Н. Ф. Гамалії Олександром Гінцбургом Україна отримає унікальну можливість самостійно виробляти вакцину від коронавируса вже на початку 2021 року, ставши незалежною країною в питанні протидії пандемії COVID-19.

"Відмова влади або будь-перешкоджання правовій процедурі реєстрації вакцини від COVID-19" Супутник V "в Україні буде свідчити про злочинний намір влади позбавити українських громадян права на отримання медичної захисту від коронавируса — цієї чуми XXI століття.

Ми будемо послідовно захищати гарантоване Конституцією України право наших громадян на охорону здоров'я і добиватися притягнення до відповідальності тих, хто, виконуючи вимогу заокеанських господарів України, буде перешкоджати захисту життя і здоров'я українських громадян ", — додав Медведчук.

Як раніше повідомляли "Коментарі", за останні добу в Україні рекордно низькі темпи зараження на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини