Головна Новини Політика внутрішня політика Мецгера хочуть призначити заступником міністра економіки: журналісти з'ясували подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Мецгера хочуть призначити заступником міністра економіки: журналісти з'ясували подробиці

Мецгер наказав охороні «забрати камери» в журналістів проєкту «Схеми»

6 квітня 2022, 21:19
Поділіться публікацією:

На посаду заступника міністра економіки України можуть призначити Євгена Мецгера – екс- голову правління державного "Укрексімбанку", який був  фігурантом  розслідування "Схем". Посадовця обвинувачували за кримінальною справою про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.  Пропозиція про призначення на ім’я прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 5 квітня була внесена першою віцепрем’єр-міністеркою – міністеркою економіки Юлією  Свириденко. Лист за її підписом  мають у розпорядженні журналісти  "Схем" (Радіо Свобода).

Мецгера хочуть призначити заступником міністра економіки: журналісти з'ясували подробиці

Євген Мецгер (фото з відкритих джерел)

"Міністерство економіки України вносить пропозицію щодо призначення Мецгера Євгена Володимировича на посаду заступника Міністра економіки України", –  написано в тексті листі за підписом Юлії Свириденко, в якому вона також просить про відповідне подання Кабінету Міністрів України.

Журналісти Радіо Свобода поставили Юлії Свириденко  кілька запитань  про  її ініціативу призначити своїм заступником Євгена Мецгера, і сподіваються  на відповідь. Радіо Свобода  ще надіслали  запит на ім’я прем’єр-міністра Шмигаля, щоб прокоментувати  майбутнє призначення.

Важливо,  що в  комунікаційному офісі  очільника уряду, надаючи представникам ЗМІ коментар,  проінформували, що до прем'єрського офісу  лист ще не надійшов. "Прем'єр-міністр також не проводив співбесіди з вказаною особою", — проінформували представники комунікаційного офісу.

З березня 2020-го по жовтень 2021 років Євген Мецгер  працював на посаді голови правління державного "Укрексімбанку". 11 жовтня 2021 року, після інциденту з нападом на знімальну групу програми "Схеми" в його кабінеті, він написав заяву про звільнення. Слідство кваліфікувало його дії за статтею 171 Кримінального кодексу ("Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, перешкоджання роботі журналіста, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища").

Зараз справа Мецгера  перебуває на стадії судового розгляду, але через військові дії суди відкладають наступні засідання на невизначений час.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Мецгер вибачився перед "Схемами".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини