Головна Новини Політика внутрішня політика Малюська про "суд у смартфоні": Система вже майже готова до застосування
commentss НОВИНИ Всі новини

Малюська про "суд у смартфоні": Система вже майже готова до застосування

Система допоможе спростити бюрократизацію судових процесів

16 березня 2021, 17:21
Поділіться публікацією:

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що система електронного кримінального провадження вже майже готова до застосування. Введення "суду в смартфоні" передбачено президентським законопроектом №5246, який з'явився на сайті парламенту в понеділок. Про це йдеться на урядовому порталі 16 березня.

Малюська про "суд у смартфоні": Система вже майже готова до застосування

Денис Малюська - фото з відкритих джерел

За словами Малюськи, користувачами системи будуть як правоохоронці, так і сторона звинувачення і захисту. Сама система вже майже готова до роботи.

"Система електронного кримінального провадження вже майже готова для застосування в кримінальних провадженнях, які перебувають в НАБУ, САП і ВАКС, і очікує тільки законодавчого врегулювання для початку роботи", — повідомив міністр.

Також Малюська зазначив, що закон буде сприяти підвищенню ефективності кримінального процесу, і полегшить взаємодію суду, сторони обвинувачення і сторони захисту.

"Зменшиться надмірна бюрократизація процесів. Адже спроститься і прискориться підготовка і обробка документів з боку слідчих і прокурорів. Адвокати зможуть швидше подавати заяви і клопотання і зможуть знайомитися з матеріалами кримінальних проваджень в електронному вигляді", — говориться в повідомленні.

У той же час суд отримає можливість досліджувати документи і докази в електронній формі. Зараз же це можна зробити тільки в слідчих або прокурорів, фізично приїхавши до них.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Володимир Зеленський анонсував створення в Україні "суду в смартфоні". Таку новинку планують впровадити по аналогії з іншими державними послугами в смартфоні. Як розповів гарант, таким чином більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн. Передбачається, що це має прискорити судовий процес, мінімізувати корупцію і можливості для зловживань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини