Головна Новини Політика внутрішня політика Любителі Росії: хто з нардепів та політиків підтримали агресію Кремля проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Любителі Росії: хто з нардепів та політиків підтримали агресію Кремля проти України

У цьому "ганебному списку" опинилися багато політиків від ОПЗЖ

27 березня 2022, 20:55 comments2168
Поділіться публікацією:

24 лютого Кремль напав на Україну. Окупанти бомблять мирне населення, вбивають жінок та дітей, блокують "гуманітарні коридори". Проте окремі депутати, політики та інші публічні особи продовжують публічно підтримувати дії Кремля. Видання "Детектор медіа" створило дошку ганьби, аби після перемоги українці пам'ятали, хто і як себе повів у цей важкий для країни час.

Любителі Росії: хто з нардепів та політиків підтримали агресію Кремля проти України

До списку потрапив скандальний Ілля Кива (фото з відкритих джерел)

Зокрема у цьому списку опинилися такі політики:

Леонід Черновецький. Той самий  "Льоня Космос". Мер  столиці з 2006 по 2012 роки.  Він  25 лютого відреагував на  російську агресію доволі своєрідно:  зробив заяву, що агресія проти українців, розпочалася ще 25-30 років тому, коли в країні з’явилися олігархи. А от війни між Україною і Росією ніколи не було і не буде: "Войны между Украиной и Россией никогда не было и не будет! В полном смысле война означает ликвидацию суверенитета проигравшей стороны… Как я понимаю и в чем я абсолютно уверен, что никто в мире не собирается забирать у Украины суверенитет!"    

Далі у своїх повідомленнях  екс-мер закликав до переговорів, аби уникати мародерства. Але не згадує про РФ як загарбника.

Любителі Росії: хто з нардепів та політиків підтримали агресію Кремля проти України - фото 2

 Ренат Кузьмін. Нардеп від "Опозиційної платформи — За життя".  Після того, як почалась  російсько-українська війна  ще 8 років тому,  став одним із самих відвертих  захисників Кремля. Наскільки, що у 2020 році заслужив звання "Найгіршого спікера на телебаченні" за версією "Детектора медіа". Опісля агресії РФ  24 лютого політик  виставив  дописи в соціальних мережах, що  говорять, що він мерзотник.

Любителі Росії: хто з нардепів та політиків підтримали агресію Кремля проти України - фото 3

Любителі Росії: хто з нардепів та політиків підтримали агресію Кремля проти України - фото 4

25 лютого він опублікував історичний екскурс,  наче Путін. Як він стверджує, військові дії  розпочав Турчинов, а далі всі українські президенти "расстреливали, бомбили, сажали в тюрьмы, калечили и унижали жителей мятежного Донбасса". РФ надає  допомогу самопроголошеним республікам, так само, як "страны НАТО до сих пор поддерживают киевских заговорщиков". Ще там же він звинувачує Україну в нацизмі. Саме він тут же закликав до негайної  відставки  влади, створення "небандеровского государства", відмови  українців жертвувати собою заради "банды нациствующих преступников и президента-клоуна". 

Анатолій Бурмич. Представляв в парламенті партію "Опозиційна платформа — За життя". Тепер він втратив  шанс залишитися  українським політиком  після агресії  РФ.  Він є творцем вигаданої теорії змови про  "них", що призвело  до агресії, аби українці зненавиділи  громадян РФ, а країни Європи посварилися з РФ. За натяками  Бурмич  підозрює США, бо ж "России точно не выгодно".  Далі екс-депутат розводить  панічні слухи  про українських  лідерів, які не погоджується на переговори "будь-де" та, мабуть, планують загинути "всі разом". Чого варта лише одна  цитата про оборону України: “Я в данной ситуации до конца не могу понять. Чего и какой ценой, и зачем?” 

Юрій Загородній. Представник "Опозиційної платформи — За життя". У своєму виступі на каналі Ukrlive Загородній 25 лютого  продовжив піарити Медведчука, бо він пропонує  громадянам України потенційну національну ідею. Казав про тотальне зовнішнє управління, всі громадяни  знають, що наша держава — колонія США.  Ще круто далі : закликає  людей  вимагати відставки і перевиборів влади, якщо вона не піде на перемовини з Росією "у найближчі години".  

Євгеній Мураєв. Колишній регіонал, який  лишився  політиком, створивши партію "Наші" та канал "Наш". Назвав Олега Сенцова терористом, говорив про громадянську війну на території  України, вважає НАТО союзом нацистів, звинувачує українську владу в анексії Криму та інших "провокаціях Росії". 24 лютого виставив повідомлення в мережах, де звинуватив у війні  українську владу: "Все эти годы наша власть жила войной, строила вокруг нее всю свою политику, и теперь война на пороге у каждого из нас. Это последствия неправильных и глупых решений, которые всем придется расхлебывать". 

Любителі Росії: хто з нардепів та політиків підтримали агресію Кремля проти України - фото 5

Ілля Кива. Був противником РФ в 2014 році, зайшов у публічну політику через протекцію Арсена Авакова, в 2019 році перейшов  в партію "Опозиційна платформа — За життя". Тут  почав організовувати інформаційні  кампанії проти України. Говорив про те, що йде громадянська війна, демонізував мешканців Західних регіонів країни, стверджував, що це київська влада провокує війну.  Поїхав з України ще 30 січня та не збирається  повертатись. Перед агресії розмістив відео, де закликає російського президента визволити Україну.   

Нестор Шуфрич. Один із особливих  депутатів від "Опозиційної  платформи — За життя" прийняв рішення допомагати РФ. Допоки Путін  ще лякає наших громадян, його політичні прокладки нав’язують вимоги Москви. Жодного засудження дій  агресора (замість вторгнення — "ескалація").

Любителі Росії: хто з нардепів та політиків підтримали агресію Кремля проти України - фото 6

  Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що матір очільника "Нафтогазу" потрапила до списку людей, які підтримують агресію Кремля.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини