Головна Новини Політика внутрішня політика Літній сезон розвитку азартних ігор в Україні виходить інтенсивним - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Літній сезон розвитку азартних ігор в Україні виходить інтенсивним - експерт

Даний крок держави дозволяє говорити, що вже достатня кількість західних організаторів азартних ігор виявили бажання виходити на український ринок

30 липня 2021, 20:33
Поділіться публікацією:

Літній сезон розвитку азартних ігор в Україні виходить вельми інтенсивним. В першу чергу хочу відзначити, що Верховна Рада, нарешті, проголосувала в першому читанні законопроєкт 2713-д, який унормовує податкову систему для сфери азартних ігор. Про це заявив керівник Всеукраїнської Ради гемблінг Антон Кучухідзе виданню "Кометарі".

Літній сезон розвитку азартних ігор в Україні виходить інтенсивним - експерт

Антон Кучухідзе (фото з відкритих джерел)

"Цього чекають як внутрішні, так і зовнішні інвестори. Даний крок держави дозволяє говорити, що вже достатня кількість західних організаторів азартних ігор виявили бажання виходити на український ринок. Є оптимістичний сценарій, згідно з яким друге читання і прийняття законопроєкту в цілому може відбудуться вже у вересні. Великих зауважень до проєкту від ринку не було. Є технічні нюанси, їх завжди можна відрегулювати в процесі дискусії. Наша UGC виступила зі спільною заявою від організаторів азартних ігор, яких ми об'єднуємо, щодо підтримки даного законопроєкту, який ми чекали рік ", — вважає Антон Кучухідзе.

За його словами, другий важливий момент — UGC почала розробляти Меморандум з реклами азартних ігор з упором на соціальну відповідальність організаторів такого виду бізнесу.

"Меморандум, який увібрав в себе кращі зарубіжні практики, жодним чином не претендує на те, щоб змінювати законодавство, вносити якісь правки і так далі. Але за допомогою такого роду документів ринок сам себе намагається регулювати. По суті, мова йде про якийсь Кодексі честі. На жаль, не всі дотримуються не те щоб закону, а принципу соціальної відповідальності, який передбачає обмеження доступу реклами до неповнолітніх. Є закони, які дозволяють обходити ці моменти. А Меморандум, Кодекс честі — це таке джентльменську угоду. Щоб оператори більш посилено виконували принцип соціальної відповідальності в сфері реклами. Так живе весь цивілізований світ ", — додав він.

Нагадаємо, перша проблема — досі не внесені зміни до податкового кодексу щодо азартних ігор. Про це заявив керівник Всеукраїнської Ради гемблінг (Ukrainian Gambling Council, UGC) Антон Кучухідзе



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини