Головна Новини Політика внутрішня політика Лише два українські обласні центри витратили на ЗСУ більше ніж на благоустрій – Forbes
commentss НОВИНИ Всі новини

Лише два українські обласні центри витратили на ЗСУ більше ніж на благоустрій – Forbes

Житомир та Луцьк витратили на фінансування Збройних сил України більше ніж на власний благоустрій.

20 листопада 2023, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Видання Forbes проаналізувало витрати обласних центрів України на фінансування ЗСУ та порівняли їх з витратами на благоустрій міст. Загалом 21 українське місто надало 3,8 млрд гривень на фінансування оборони, тоді як на благоустрій було направлено 12,8 млрд гривень. При цьому планові доходи від "військового" ПДФО міста отримали у розмірі 26 млрд грн.

Лише два українські обласні центри витратили на ЗСУ більше ніж на благоустрій – Forbes

Forbes підрахував видатки міст на війну та благоустрій. Фото з відкритих джерел

Forbes вказує, що місцеві бюджети можуть опосередковано підтримувати ЗСУ за допомогою облігацій або допомагати з волонтерською допомогою. Але винятком у такому є місцеві бригади ТрО, які обласні центри можуть фінансувати.

Виявилось, що Житомир став єдиним містом, де витрати на оборону значно перевищили кошти виділені на благоустрій. Житомир на фінансування оборони перевів 547 млн гривень, тоді як на благоустрій – 246. Іншим місто, яке також виділило більше коштів на фінансування ЗСУ стало Луцьк – 156 млн гривень, тоді як витрати на сферу благоустрою міста склали 152 млн гривень.

Найбільше витрат на ЗСУ було передано у Дніпрі – 1,386 млрд гривень. Так само Дніпро лідирує за витратами на благоустрій – 3,241 млрд гривень. На другому місці опинилась Одеса, яка виділила з бюджету 558 млн гривень на ТрО. До п'ятірки також увійшли Житомир, Львів та Полтава.

Такі міста як Харків, Ужгород та Херсон не передавали кошти міського бюджету на військові сили.

Переглянути список міст за видатками на ЗСУ та благоустрій від видання Forbes можна нижче:

Лише два українські обласні центри витратили на ЗСУ більше ніж на благоустрій – Forbes - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг армій світу за військовими витратами.

Також "Коментарі" писали, що в Україні скасують стипендії деяким студентам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 листопада 2023, 15:37

Ось тільки одна схема розпилу - на ПДФО. Чому цих блатних військових яких тримають далі від передовій не замінять жінками? У НАТО жінки і пілотами і авіаносцями командують. В нас можуть також і у протиповітряний служити, за дронами полювати, штабні операції виконувати. Є достатньо військових посад у тилу які зараз займають блатні. Треба їх жінкам передати і заробляти будуть гарно і пільги ветеранські, а блатных на передову.


Новини