Головна Новини Політика внутрішня політика Лазарєв: У справи Медведчука є всі ознаки політичного процесу над опонентом
commentss НОВИНИ Всі новини

Лазарєв: У справи Медведчука є всі ознаки політичного процесу над опонентом

Судовий процес над Медведчуком від самого початку політично вмотивований, вважає експерт

15 липня 2021, 13:11
Поділіться публікацією:








Кримінальний процес у справі голови Політради партії "Опозиційна платформа  За життя" Віктора Медведчука і його дискредитація є політичною технологією, яку намагається використовувати чинна влада. Однак, за думку політолога Олександра Лазарєва, це не працює, повідомляє "Перший незалежний".

Лазарєв: У справи Медведчука є всі ознаки політичного процесу над опонентом

Справа Медведчука — політично вмотивована, вважає експерт. Фото із відкритих джерел

Експерт упевнений, що влада вважає — на тлі штучно створеного негативного образу лідера опозиції вони здатні виглядати більш вигідно.

"Мета в тому, щоб створити публічний образ людини з не дуже кристально чистою репутацією і перерозподілити на всіх опонентів. І тоді на тлі цього дуже зручно говорити: ось дивіться, я ж набагато краще. Це технологія і вона може працювати в тому випадку, якщо влада паралельно з тиском на опозицію, з дискредитацією опозиції піднімає рівень життя в державі", — зазначив Лазарєв.

Але при вирішенні соціально-економічних питань влада діє винятково в своїх інтересах, а не в інтересах держави і українців, а це говорить про те, що справа Медведчука спочатку політично мотивоване, стверджує вважає політолог.

"За фактом ми ж розуміємо, що президент, прем'єр-міністр, парламент — вони всі відповідальні за підвищення тарифів, за підвищення вартості первинних продуктів споживання, за зниження купівельної спроможності, тобто їх політика до цього веде. Також вони відповідальні за збільшення податків, легалізацію капіталів, яку вони вводять, — і це б'є по середньому класу. При цьому вони беруть під варту Медведчука і намагаються щось довести, а довести, як видно з юридичних процесів, вони нічого не можуть, а якщо не можуть, отже, доказів у них немає. Не зібрали, не створили. Тоді це все виглядає як політичний процес над опонентом", — констатував Олександр Лазарєв.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора пред'явив голові "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку підозра в державній зраді. 13 травня цього року політик був поміщений під домашній арешт, а 9 липня Печерський районний суд міста Києва продовжив цю запобіжний захід ще на два місяці. Коментуючи дане рішення суду, Віктор Медведчук підкреслив, що воно є незаконним і, безумовно, буде оскаржено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини