Головна Новини Політика внутрішня політика 17 вересня відбулося чергове засідання РНБО: експерти проаналізували санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

17 вересня відбулося чергове засідання РНБО: експерти проаналізували санкції

РНБО також ввів санкції проти співробітників ФСБ РФ, причетних до отруєння Навального

18 вересня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов під час брифінгу після чергового засідання РНБО, яке відбулося увечері 17 вересня, повідомив про ряд нових рішень. За його словами, РНБО запустив систему моніторингу олігархів. Також він повідомив, що Україна введе санкції проти учасників "виборчого процесу" в Держдуму РФ на окупованих територіях Криму та Донецької та Луганської областей — членів дільничних комісій, агітаторів, кандидатів, всіх спостерігачів. Плюс — проти співробітників ФСБ, які причетні до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

17 вересня відбулося чергове засідання РНБО: експерти проаналізували санкції

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Експерти оцінили для порталу "Коментарі" озвучені дані.


На думку політолога Петра Охотіна, засідання РНБО від 17 вересня варто розглядати більше в контексті міжнародної політики, а не внутрішньою.


"По-перше, Київ показав: ми поділяємо позицію західного світу про отруєння Навального. Особи, які порушують правила цивілізованого співжиття, повинні бути під санкціями. По-друге, санкції щодо кандидатів в Державну Думу РФ нагадують: Росія є агресором. Таким чином, путінська адміністрація змушена рефлексувати і придумувати нові "відмазки" на тему своєї присутності на Донбасі ", — зазначає Петро Охотин.


Він упевнений, що нагадування Кремлю про отруєння опозиціонера і порушення міжнародних норм допомагає Україні мати більш сильну переговорну позицію по ОРДЛО і Криму.


Політолог, експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник називає пресконференцію Данилова за підсумками засідання РНБО максимально беззмістовною.


"Ми не почули ні нових прізвищ, ні нових компаній, проти яких вводять санкції. Було відзначено, що остаточний список ще готується. Говорилося про наміри боротьби з олігархами, про наявність якоїсь трехуровневної програми, яка буде відслідковувати олігархів. Хоч насправді, щоб їх відстежити, необхідні просто інтелект і розуміння того, що відбувається в Україні ", — зазначає Микола Мельник.


Також було відзначено, що у президента є якийсь план з розподілу доходів від ренти, яка виплачується за видобуток корисних копалин в Україні.


"Але все це певний популізм, адже ніяких відповідних законопроектів або указів ми не побачили, — каже експерт. — Так що вся вчорашня пресконференція була присвячена якимось планам замість того, щоб сказати, що вже зроблено. З чого я роблю висновок, що влада поки не визначилася з вектором своїх дій, а тільки анонсує, що буде боротися, що буде розподіляти національні багатства — без конкретного плану дій ".


Політичний консультант, технолог, фахівець з GR Андрій Бодров вважає, що РНБО перетворює свої засідання в трагікомедійний ситком.


"Чи здатні санкції, введені РНБО проти кандидатів до Держдуми РФ або учасників виборчої кампанії на непідконтрольною території, кому-небудь нашкодити? Ні. Чи знали всі її учасники про "жахливою" свою долю і "страшних" карах для себе з боку України? Якщо не знали точно, то припускали. Якщо вони все ж зробили кроки, що залучають їх в електоральний процес, то турбують їх ефекти, що виникають від цих санкцій? Стовідсотково впевнений — ні. Тоді навіщо?" — дивується експерт.


Викликає у нього питання і система відстеження показників, за якими людина буде віднесений до олігархів.


Андрій Бодров аргументує: "Чи є різниця, вручну або автоматично, людини віднесуть до парій української політики, якщо критерії приписують в одному місці і ті ж люди? Ні. Чи існує в Україні таку кількість олігархів, що РНБО не справляється без системи моніторингу? Ні. Зайві у країни були ті гроші, які витрачені на систему моніторингу? Ні. Тоді навіщо?"


Нагадаємо, депутати Європарламенту закликали Європейський Союз бути готовим не визнавати парламент Росії і виключити її з міжнародних організацій з парламентськими асамблеями, якщо вибори в Держдуму РФ в 2021 році визнають фальсифікованими і такими, які пройшли з порушеннями міжнародного права і демократичних принципів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Ігор

18 вересня 2021, 18:48

Боротьба з вітряками. Комунізм теж постійно вдосконалювався та боровся з «окремими недоліками» поки не з’їв сам себе. В нас лишається Система на правила, створені пантеоном старців олігархічної хунти. В нас лишаються на чиновницьких посадах всі корумповані «патріоти», які обслуговують старих олігархів. Взяти, для прикладу, ПДВ яке забезпечує на 90% весь бюджет. Розмір ПДВ, на відшкодування – 73%, або ¾ надходжень. Тобто, тільки ¼ ПДВ забезпечує 90% весь бюджет. Достатньо зрозуміти що 3 бюджети іде на відшкодування за хабарі. Величезна купа корумпованих «патріотів» на посадах займається перекачуванням цих потоків, розміром у 3 бюджети, з кишень афроукраїнцев в кишені обраних.


Новини