Головна Новини Політика внутрішня політика Кузьмін: Влада хоче попіаритися на сфабрикованій проти Медведчука справі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузьмін: Влада хоче попіаритися на сфабрикованій проти Медведчука справі

Народний депутат підкреслив, що зараз у справі лідера ОПЗЖ не виконано більшість із запланованих самими прокурорами слідчих дій, а терміни слідства, встановлені судом, закінчуються тільки в середині листопада

20 серпня 2021, 16:48
Поділіться публікацією:

Напередодні святкування 30-річчя Незалежності України президент Володимир Зеленський дав вказівку оголосити про закінчення розслідування у справі голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука, і це при тому, що більшість запланованих прокурорами слідчих дій ще не виконано. Про це повідомив народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін в Telegram і на своїй сторінці в Facebook.

Кузьмін: Влада хоче попіаритися на сфабрикованій проти Медведчука справі

Ренат Кузьмін - фото з відкритих джерел

Парламентарій назвав це черговою піар-акцією української влади.

"Виявилося, що владі у вітальній промові не вистачає тексту про їхню блискучу перемоги над російським світом і п'ятою колоною Кремля. І ось для того, щоб пустити пил в очі наївному обивателю, було вирішено до Дня Незалежності оголосити про переможне закінченні розслідування кримінальної справи Медведчука. Геніально! Але справа-то насправді не закінчена і до суду не направлена! " — підкреслив Кузьмін.

Депутат зазначив, що на даний момент у справі не виконана більшість із запланованих самими прокурорами слідчих дій, а терміни слідства, встановлені судом, закінчуються тільки в середині листопада.

"Раніше прокурори задовольнили клопотання адвокатів про допит понад 100 свідків захисту як в Україні, так і за її межами, про отримання міжнародно-правову допомогу — і все це прокурори зобов'язані були зробити до середини листопада, а вже ніяк не до 19 серпня. Замість цього вчора Медведчуку оголосили нову "підозру", яка повністю відтворює текст старої ", — написав народний депутат.

На думку Кузьміна, це нібито було потрібно для того, щоб не дати можливості адвокатам Медведчука оскаржити це в суді, так як відповідно до законодавства оскаржити необґрунтоване підозра можна тільки через два місяці після його оголошення.

"Тепер чекатимемо бравурної святкової промови президента до Дня Незалежності України, грубого порушення права Медведчука на захист, рішення ЄСПЛ у його користь і повернення кримінально-правового бумеранга до всіх учасників цієї ганебної вистави", — констатував Ренат Кузьмін.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора звинувачує голову Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука в державній зраді. 13 травня цього року лідер опозиції був поміщений під домашній арешт, а 9 липня домашній арешт продовжили ще на два місяці. Адвокати політика подали апеляційну скаргу на дане рішення, але 30 липня Київська апеляційний суд залишив рішення Печерського районного суду міста Києва про продовження запобіжного заходу без змін.

Коментуючи ситуацію, Віктор Медведчук підкреслив, що у його адвокатів є всі докази, які спростовують звинувачення прокуратури і доводять незаконність застосування до нього домашнього арешту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини