Головна Новини Політика внутрішня політика Кузьмін: Суддя Вовк може повторити долю судді Кірєєва
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузьмін: Суддя Вовк може повторити долю судді Кірєєва

Народний депутат розповів про методи роботи судді, який веде справу Медведчука

2 серпня 2021, 13:53
Поділіться публікацією:








Суддя Сергій Вовк, який веде справу голови політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука, повторить долю судді Родіона Кірєєва, який досі перебуває в розшуку. Таку думку висловив народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

 Кузьмін: Суддя Вовк може повторити долю судді Кірєєва

Рената Кузьмін (фото з відкритих джерел)

"Адвокати знайшли судові рішення по аналогічних справах, в яких суддя Вовк приймав прямо протилежні рішення, а значить це рішення проти Медведчука він прийняв явно протизаконно, явно злочинно. Дуже схоже, що суддя Вовк повторить долю судді Кірєєва, пам'ятаєте? Перебуває в розшуку донині з санкціями на затримання. І вся ця історія закінчиться для судді Вовка погано", — зазначив парламентарій.

Нагадаємо, раніше адвокат голови політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктора Медведчука Лариса Чередниченко заявила, що суддя у справі опозиційного політика Сергій Вовк скоїв правопорушення в ході розгляду справи, і оцінку його діям даватимуть слідчі.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK. Згідно з указом, який набув чинності з моменту підписання, до телеканалів застосовані санкції протягом п'яти років. Це передбачає блокування мовлення всіх трьох телеканалів. 

26 лютого журналісти незаконно закритих президентом Володимиром Зеленським телеканалів об'єдналися і створили новий телеканал – "Перший Незалежний". Засновниками нового медіа стала група журналістів, які раніше працювали на каналах "112 Україна", NewsOne і ZIK. Але буквально через годину після початку мовлення влада незаконно відключила телеканал від ефіру. 

20 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони ввести санкції проти 8 осіб — серед них голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. 

13 травня в Печерському суді Києва обрали запобіжний захід голові політради партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку. 21 травня Київський апеляційний суд залишив у силі цілодобовий домашній арешт для нардепа. 9 липня суд продовжив домашній арешт Віктора Медведчука до 7 вересня. Відразу ж після початку засідання адвокати лідера ОПЗЖ заявили про відвід судді Сергію Вовку. Справа в тому, що Вовк вирішив розглядати питання продовження строків досудового розслідування без сторони захисту. Але в підсумку суд відхилив клопотання про відвід судді і прокурора. 

В ОПЗЖ відреагували на це правове свавілля і заявили, що такі дії влади — відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади.

Провідні європейські політики, міжнародні та українські експерти та світові ЗМІ розкритикували указ Зеленського про припинення роботи телеканалів "112 Україна", NewsOne і Zik.

За останні чотири місяці світові ЗМІ, європейські політики та експерти опублікували понад 55 тисяч матеріалів, присвячених цькуванню українською владою опозиції та незалежних телеканалів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що СБУ за допомогою радикалів і екстремістів займалася залякуванням членів ОПЗЖ і їх сімей.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини