Головна Новини Політика внутрішня політика Кузьмін: СБУ за допомогою радикалів і екстремістів займалася залякуванням членів ОПЗЖ і їх сімей
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузьмін: СБУ за допомогою радикалів і екстремістів займалася залякуванням членів ОПЗЖ і їх сімей

Народний депутат України від ОПЗЖ Ренат Кузьмін висловив свою думку щодо звинувачення Віктора Медведчука

28 липня 2021, 17:32
Поділіться публікацією:
















Всі звинувачення, які влада намагається пред'явити голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку, надумані, а то, що ставлять опозиційному політику як злочин, насправді не є злочином. Крім того, доказова база у справі політика зібрана з грубими порушеннями чинного законодавства, відповідно, доказами бути не може. Про це в ході пресконференції, яку транслював телеканал "Перший незалежний", заявив народний депутат України від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

Кузьмін: СБУ за допомогою радикалів і екстремістів займалася залякуванням членів ОПЗЖ і їх сімей

Ренат Кузьмін. Фото з відкритих джерел

На пресконференції були присутні представники адвокатської групи, що захищає Віктора Медведчука, а також народні депутати від партії "Опозиційна платформа — За життя", які увійшли до складу групи, що займається перевіркою інформації про нібито скоєні головою Політради ОПЗЖ злочинах.

"Результати нашої перевірки діяльності Віктора Медведчука будуть викладені в окремому документі, довідці, яку ми обов'язково оприлюднимо, і не тільки в парламенті, ми її оприлюднимо для всього українського суспільства та міжнародної спільноти теж. Ми її оприлюднимо максимально, де це можливо, і зробимо все, щоб ця інформація була загальнодоступною ", — сказав Ренат Кузьмін.

Він підкреслив, що план з переслідування опозиції та дискредитації Віктора Медведчука був розроблений Службою безпеки України та включав в себе також залякування членів партії та членів їх сімей за допомогою націонал-радикалів і екстремістських угруповань.

"Сьогодні ми можемо стверджувати, що кампанія по дискредитації політичної партії ОПЗЖ і її лідерів — це не якась вигадана історія ... Це реальна злочинна кампанія, розв'язана чинною українською владою. Я нагадаю, що ще у 2019 році Президент Зеленський, відповідаючи на питання журналістів, заявив про те, що ОПЗЖ і Віктор Медведчук закінчать погано. Я нагадаю, це було два роки тому. Після цього в ЗМІ з'явилася частина документації, документації СБУ, так званий таємний план з дискредитації ОПЗЖ, який передбачав все те, що ми сьогодні спостерігаємо, все те, що відбувається з "Опозиційною платформою — За життя" і з Віктором Медведчуком. Цей план передбачав порушення сфабрикованих кримінальних справ стосовно лідерів опозиції та Віктора Медведчука, в тому числі та членів його сім'ї. Цей план передбачав інформаційні атаки на членів "Опозиційної платформи — За життя", масове порушення справ стосовно членів партії і їх прихильників, дискредитацію через вкидання інформаційні, витоку сфабрикованої інформації, притягнення завідомо невинних членів партії та їхніх соратників до кримінальної відповідальності, залякування соратників, наших однодумців, створення атмосфери страху. І все це з метою дискредитації політичної партії і її лідерів. Все це, повторюся, було у вільному доступі в пресі ще у 2019 році ", — підкреслив Кузьмін.

Також нардеп наголосив на тому, що все, що намагаються пред'явити зараз Медведчуку, не має під собою ні фактів, ні доказів.

"Все, про що ви чуєте останнім часом, все, про що говорять у ЗМІ, все, про що говорять політики, правоохоронці, прокурори, поліціянти, співробітники СБУ, все це пусті слова, які не мають під собою ніяких доказів. Все, що пред'являють Медведчуку як звинувачень, насправді не є злочином. Все, що хоч якось схоже на якісь порушення, то, що намагаються за вуха притягнути, до Медведчука не має ніякого відношення. Він не має ніякого відношення до всіх цих міфічним "державним зрадам" і до решти. Більш того, навіть ті документи або ті докази, які були зібрані співробітниками СБУ, навіть вони зібрані з порушенням чинного законодавства, а отже, доказами не є ", — констатував Ренат Кузьмін.

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора звинувачує голову Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука в державній зраді. 13 травня цього року лідер опозиції був поміщений під домашній арешт, а 9 липня Печерський районний суд міста Києва продовжив цю запобіжний захід ще на два місяці. Адвокати політика подали скаргу на дане рішення. Її розгляд повинно було відбутися 20 липня в Київському апеляційному суді, але засідання було перенесено через те, що колегія суддів отримала матеріали справи тільки вранці напередодні засідання і не встигла ознайомитися з ними.

Коментуючи ситуацію, Віктор Медведчук підкреслив, що його адвокати повністю готові до процесу оскарження запобіжного заходу та у них є докази, що спростовують звинувачення прокуратури та доводять незаконність застосування до нього домашнього арешту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини