Головна Новини Політика внутрішня політика Кузьмін: продовження домашнього арешту Медведчуку – демонстрація того, що суди підпорядковуються Банковій, а не закону
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузьмін: продовження домашнього арешту Медведчуку – демонстрація того, що суди підпорядковуються Банковій, а не закону

Нардеп звертає увагу, що за законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців

11 січня 2022, 14:25
Поділіться публікацією:

Печерський районний суд міста Києва продовжив до 10 місяців запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту лідеру "ОПЗЖ", нардепу Віктору Медведчуку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив нардеп від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін, пише сайт телеканалу "112 Україна".

Кузьмін: продовження домашнього арешту Медведчуку – демонстрація того, що суди підпорядковуються Банковій, а не закону

Ренат Кузьмін. Фото з відкритих джерел

Як наголосив парламентарій, при ухваленні рішення суддя Олег Білоцерковець проігнорував той факт, що відповідно до законодавства України максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати півроку.

"Суддя Печерського суду м. Києва Білоцерковець щойно продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців, при тому, що за законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців", – написав Кузьмін у своєму Telegram.

За словами нардепа, суддя мав або відмовити у продовженні терміну домашнього арешту, або взяти самовідвід.

"Як думаєте, він це зробив тому, що є заступником голови суду і боїться втратити "хлібну" посаду, чи тому, що його син працює у ДБР? Білоцерковець повинен був якщо вже не відмовити у продовженні терміну домашнього арешту, то хоча б взяти самовідвід і особисто не розглядати цю справу шиту білими нитками", – переконаний Ренат Кузьмін.

Також парламентарій зазначив, що й саме засідання проводилось із порушеннями, на які суд не звернув жодної уваги.

"До речі, прокурори Генпрокуратури на цей ганебний судовий процес не з'явилися, а надіслали замість себе підлеглих із районної прокуратури. Що також є незаконним. Але не для Білоцерковця. Білоцерковець справу розглянув та арешт Медведчуку незаконно продовжив. Сподіваюся, після неминучої зміни влади ми обов'язково побачимо всіх цих суддів, прокурорів та ДБРівців на лаві підсудних", – констатував Ренат Кузьмін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Медведчук назвав основні причини падіння економіки в Україні у 2022 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини