Головна Новини Політика внутрішня політика Кучма розповів, кого вважає найвидатнішим українцем
commentss НОВИНИ Всі новини

Кучма розповів, кого вважає найвидатнішим українцем

На думку другого українського президента, не існує «лінійки», здатної виміряти, наскільки видатною є людина

25 серпня 2021, 16:17 comments2329
Поділіться публікацією:

30 років незалежності — це лише незначний відрізок часу, який існує Україна. За багато десятків і сотень років наша країна встигла вписати в історію не одне ім'я, чий внесок у розвиток різних сфер був неоціненний. На думку другого за рахунком президента української держави Леоніда Кучми, зараз є дуже багато критеріїв, за якими можна оцінювати "видатні здібності".

Кучма розповів, кого вважає найвидатнішим українцем

Леонід Кучма відповів, кого вважає найвидатнішим українцем. Фото з відкритих джерел

Як інформує "Українська правда", експрезидент відмовився назвати ім'я однієї людини, яка б могла претендувати на звання "найвидатнішої". При цьому політик перерахував багатьох українців, які своїм талантом, науковими дослідженнями, боротьбою за національну ідею і багатьма іншими діями посприяли тому, щоб Україна стала незалежною і постійно процвітала.

У "списку" Кучми — і перший глава української держави, нині керівник вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Леонід Кравчук, і політики В'ячеслав Чорновіл та Левко Лук'яненко. Також Кучма згадав генерала Петра Григоренка, кінорежисера Сергія Параджанова, дослідників Патонів, письменника Миколи Гоголя, інженера Сергія Корольова і багатьох інших.

"Ну як тут виміряти, хто "видатний"? Не знаю. Немає такої "лінійки". І взагалі — чи точно найвидатніший жив під гучним іменем?" — зазначив колишній президент, нагадавши, що багато українців, які воювали за країну в Другу світову війну та захищають східні рубежі зараз, також можуть називатися досить видатними.

Також Леонід Кучма пожартував, що, цілком ймовірно, в інший час можна говорити про те, що найбільш "цінні" для нації люди вже увічнені й так — на банкнотах національної валюти.

Загалом же, підсумовуючи свою відповідь, другий український президент заявив, що у найвидатнішого громадянина України немає одного імені — їх у нього мільйони.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому, на думку Кучми, Росії вдалося анексувати Кримський півострів в України. Подробиці — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи вважає другий український президент главу Кремля Володимира Путіна вбивцею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

гость

25 серпня 2021, 15:29

хочу дождаться когда все "выдающиеся" президенты будут сидеть в тюрьме, а с ними министры обороны за 30 лет


Новини