Головна Новини Політика внутрішня політика Кучма написав нову книгу про Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Кучма написав нову книгу про Росію

Леонід Кучма присвятив РФ нову книгу через 20 років після того, як була написана «Україна - не Росія»

20 листопада 2023, 21:01
Поділіться публікацією:

Другий президент України Леонід Кучма 20 листопада презентував у Києві книгу "Україна — не Росія. Двадцять років потому". Як пише портал "Коментарі", про це повідомляє агентство "Інтерфакс — Україна".

Кучма написав нову книгу про Росію

Леонід Кучма видав нову книгу про РФ. Фото з відкритих джерел

За словами Леоніда Кучми, якщо перше видання "Україна – не Росія" було присвячене перш за все російським читачам, то книга "Україна — не Росія. Двадцять років потому" адресується українським читачам.

Під час презентації Кучма розповів, що 20 років тому намагався пояснити росіянам, чому Україна і Росія – різні нації, і чому Москва має відчепитися від України, якщо не хоче рівноправних і дружніх відносин.

"Але та ганебна радість, з якою більшість росіян сприймала путінське вторгнення, показала, що марно я тоді намагався щось їм пояснити. Усі добрі слова про Росію, сказані колись, спалила сама Росія", — заявив другий президент України.

Кучма повідомив, що написати нову книгу про РФ його підштовхнула січнева трагедія, коли ракета окупантів влучила в багатоповерховий будинок у Дніпрі. На одній з фотографій з місця трагедії він побачив обгорілу книжку "Україна — не Росія".

У новій книзі екс-президент України розмірковує як про події 20-го століття, так і про події останніх десятиліть.  

"20 років тому я закінчував роботу над книгою з надією. Так, говорив я, Україна — не Росія. Але дві держави можуть жити, як хороші сусіди, не просто не ворогуючи, а й роблячи одна одну сильнішою. 20 років тому до обох країн у мене були теплі почуття. Сьогодні ж я відчуваю безмежну гордість за Україну і безмежний гнів на Росію", — наголосив Кучма.

Раніше портал "Коментарі" писав, що другий президент незалежної України Леонід Кучма спрогнозував, чим може закінчитися війна з Росією. На його думку, переможець в цій битві буде тільки один, тобто, ця війна не завершиться компромісним рішенням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 листопада 2023, 22:07

Батько корупції беззаконня олігархії. Під час правління, та і потім, повністю брав за основу законодавство Росії, та підлаштовував під забаганки олігархізму та корумпованої влади. Раптом в маразмі побачив відмінності.


Новини