КСУ відреагував на відсторонення від обов'язків голови відомства О.Тупицького - опубліковано звернення

Судячи з цього прес-релізу, Зеленському ніхто поступатися не буде

Конституційний суд України дав відповідь президенту України Володимиру Зеленському з приводу його указу щодо відсторонення Олександра Тупицького від виконання посадових обов'язків голови КСУ. З цього приводу, прес-служба відомства поінформувала про те, незабаром буде зібрано спеціальне пленарне засідання.

Суд не визнає це рішення глави держави, аргументуючи тим, що рішення про звільнення судді Конституційного Суду України з посади з підстав, визначених частиною другою статті 149-1 Основного Закону України, приймається виключно Конституційним Судом України на спеціальному пленарному засіданні, і ніякий інший орган або посадова особа не можуть прийняти таке рішення замість нього.


Раніше "Коментарі" писали про те , що Президент України Володимир Зеленський тимчасово позбавив повноважень главу головного державного суду України Олександра Тупицького. Термін відсторонення - два місяці.

Крім того, порталу стало відомо про те, що Сергій Кривонос прокоментував своє звільнення з посади заступника секретаря РНБО