Головна Новини Політика внутрішня політика Кравчук, Кучма та Ющенко звернулися до підписантів Будапештського меморандуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук, Кучма та Ющенко звернулися до підписантів Будапештського меморандуму

Українці опинилися перед перспективою економічної блокади – енергетичної з півночі, морської з півдня

15 лютого 2022, 19:15 comments2153
Поділіться публікацією:

Три президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко публічно звернулися до лідерів держав-підписантів Будапештського меморандуму із закликом довести, що цей документ не був обманом. Як повідомляє видання "Коментарі", текст звернення опубліковано на сайті президентського фонду "Україна".

Кравчук, Кучма та Ющенко звернулися до підписантів Будапештського меморандуму

Кучма, Кравчук, Ющенко. Фото: Укрінформ

Ексголови держав нагадують, що майже три десятиліття тому п'ять ядерних держав запевнили Україну у тому, що її територіальній цілісності нічого не загрожує.

Кравчук, Кучма та Ющенко наголошують, якби не було тоді запевнень з боку п'яти ядерних держав, то Україна не пішла б на те, щоб відмовитися від ядерної зброї. На той час Україна мала третій у світі ядерний арсенал і у рази перевищував ядерний арсенал Франції, Великобританії та КНР.

При цьому ще у 2014 році Росія вторглася в Україну, але реакції підписантів Будапештського меморандуму не було. Сьогодні історія повторюється, і Україні загрожують одразу з трьох боків. Українці можуть стати заручниками енергетичної, економічної блокади. Крім того, Україна може опинитися у морській блокаді з півдня.

При цьому президенти звертають увагу громадськості на те, що ті держави, які підписалися під Будапештським меморандумом, також гарантували Україні, що на країну не здійснюватиметься економічний тиск.

Президенти обурилися, що у результаті Україна замість підтримки та захисту зіткнулася з панікою, яку розганяють підписанти Будапештського меморандуму, та закликають своїх громадян спішно покидати Україну, побоюючись російського вторгнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер ФРН Шольц розповів Путіну, що йому під час зустрічі пообіцяв Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Человек

15 лютого 2022, 22:34

Alex, ну и дальше были бы в ужасе, зато Украина была бы с ядерным оружием. Теперь каждая страна на планете знает: разоружаться - значит "наебон" и остаться лохами

Alex

15 лютого 2022, 20:05

Ага, не отказались бы. А как бы поддерживали всю эту инфраструктуру? Именно США были в ужасе от перспективы атомной Украины.


Новини