Головна Новини Політика внутрішня політика Коли Україна отримає вакцину від коронавірусу: Степанов розставив всі крапки над "і"
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна отримає вакцину від коронавірусу: Степанов розставив всі крапки над "і"

Україна може почати отримувати вакцину з другого кварталу наступного року

4 грудня 2020, 13:34
Поділіться публікацією:

Україна отримає вакцину від Covid-19 в кінці першого — на початку другого кварталу наступного року, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Коли Україна отримає вакцину від коронавірусу: Степанов розставив всі крапки над "і"

ФОТО: Ldaily

"Україна отримає вакцину у кількості 8 млн доз по глобальній ініціативі COVAX. До 7 травня пройде підписання всіх необхідних документів. Я думаю, що термін це кінець першого — початок другого кварталу", — повідомив Степанов.

Міністр також заявив, що наразі Україна знаходиться на фінальній стадії  домовленостей зі світовими компаніями, які займаються виробництвом вакцини від коронавірусу, і вони вже завершили проведення третьої фази клінічних випробувань. Зокрема йдеться про компанії Pfizer. За словами Степанова, їх розраховують отримувати починаючи з другого кварталу наступного року.

Як повідомляло видання "Коментарі", стало відомо, хто у Великій Британії першим отримає вакцину від коронавірусу. Міністерство охорони здоров'я заявило, що пріоритетними групами для отримання уколу будуть мешканці будинків престарілих, медичний персонал, літні люди та найбільш вразливі в клінічному відношенні люди. Початкова поставка 800 000 доз буде доступна вже на наступному тижні.

Нагадаємо, що Велика Британія стане першою європейською країною, яка приступила до вакцинації населення від коронавірусу. Також саме Велика Британія стала першою країною, яка схвалила використання вакцини від коронавірусу COVID-19 виробництва американської компанії Pfizer спільно з німецькою BioNTech.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини