Головна Новини Політика внутрішня політика Коли оприлюднять законопроєкт про мобілізацію: що сказали у Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли оприлюднять законопроєкт про мобілізацію: що сказали у Раді

У Верховній Раді розповіли, коли опублікують законопроєкт про мобілізацію

21 грудня 2023, 23:21 comments1817
Поділіться публікацією:








На початку 2024 року громадяни України зможуть ознайомитися із нововведеннями, які Верховна Рада планує внести у законодавство щодо мобілізаційних та демобілізаційних заходів. Про це повідомив народний депутат України, член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає портал "Коментарі".

Коли оприлюднять законопроєкт про мобілізацію: що сказали у Раді

Депутати готують зміни до закону про мобілізацію. Фото з відкритих джерел

За словами політика, у парламенті майже щодня відбуваються обговорення змін, які необхідно внести до закону про мобілізацію.

"Думаю, вже в перших числах наступного року, коли будемо в Комітеті фіналізувати тексти змін, ми зможемо їх запропонувати широкому загалу. Я думаю, що вони дійсно зможуть покращити питання мобілізації. Президент чітко сказав, щоби ми якимось чином стимулювали різними механізмами, в тому числі й заохоченнями і бонусами, громадян до вступу у Збройні сили", — розповів Федір Веніславський.

Депутат також зазначив, що парламентарі очікують отримати від військового керівництва чіткі сигнали, чому саме така кількість (йдеться про 450 тисяч новобранців – ред.) майбутніх військовослужбовців необхідна для секторів безпеки та оборони.

При цьому Веніславський зауважив, що не зовсім погоджується з твердженням, що на фронті не вистачає військовослужбовців.

Політик вважає, що зміни до законодавства також повинні визначати терміни відпусток для військових, які зараз воюють.

"Люди, які воюють вже майже два роки, повинні мати чітке розуміння, коли вони зможуть повернутися додому, у тривалу відпустку або будуть демобілізовані. Це ті проблеми, над якими працюють і головнокомандувач Збройних сил, і наш Комітет, і Офіс президента", — додав Федір Веніславський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини