Головна Новини Політика внутрішня політика Кого українці вважають лідером опозиції: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого українці вважають лідером опозиції: опитування

Більшість респондентів назвали лідером опозиції п'ятого президента Петра Порошенка

8 березня 2024, 11:52 comments3908
Поділіться публікацією:

П'ятого президента України Петра Порошенка українці вважають лідером української опозиції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Кого українці вважають лідером опозиції: опитування

Петро Порошенко. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що під час опитування респондентам ставили питання, кого з публічних діячів вони вважають лідером опозиції – було зачитано шість прізвищ, з яких просили обрати когось одного (люди могли назвати свій варіант).

Соціологи КМІС зазначають, що питання не є ідентичним електоральному рейтингу чи рівню довіри, оскільки українці можуть вважати когось лідером опозиції, але не голосувати за цього політика.

Згідно з опитуванням, 26% респондентів вважають лідером опозиції голову "Європейської Солідарності" Петра Порошенка, ще 17% назвали волонтера та шоумена Сергія Притулу.

Далі йдуть народні депутати Дмитро Разумков із 7% та лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко з 5%, колишній радник Офісу президента Олексій Арестович із 2%, а також лідер забороненої партії "ОПЗЖ" Юрій Бойко з 2%.

Ще 3% назвали лідером опозиції колишнього головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, проте його імені не було серед варіантів, які зачитували соціологи.

Опитування проводилося з 17 по 28 лютого методом телефонних інтерв'ю з випадковою генерацією номерів та подальшим статистичним обліком. Було опитано 2008 респондентів віком від 18 років та старших у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованого Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головними мотивуючими чинниками для мобілізації чоловіка називають бажання захистити Україну та рідних, а також помсту ворогові. Такі дані опитування дослідницької агенції Info Sapiens на замовлення Texty.org.ua з мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини