Головна Новини Політика внутрішня політика Кого Петро Порошенко зараховує до найвидатніших українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого Петро Порошенко зараховує до найвидатніших українців

П'ятий президент України вважає, що дуже багатьох українців видатними визнали в РФ, давши їм прізвиська «петлюрівці», «мазепинці» і «бандерівці»

27 серпня 2021, 11:47
Поділіться публікацією:

Головною рушійною силою української держави є представники простого народу, а не обраної ними влади. За словами п'ятого президента України Петра Порошенка, саме так слід підходити до питання "вибору" співвітчизників, які можуть претендувати на звання "найвидатніших". Інформацію повідомляє "Українська правда".

Кого Петро Порошенко зараховує до найвидатніших українців

Порошенко назвав найбільш видатних українців. Фото: Європейська солідарність

За словами Порошенка, за всю історію нашої держави було чимало людей, чий внесок у розвиток суверенності й відстоювання незалежності був неоціненний. Серед важливих історичних постатей політик називає Степана Бандеру, Ярослава Мудрого, княгиню Ольгу, Володимира Великого, а також короля Данила, який заклав фундамент Львова.

Також Порошенко перерахував дуже багатьох гетьманів, серед яких згадав і Сагайдачного, і Мазепу, і Скоропадського. П'ятий президент впевнений, що ці люди були справжніми державниками й демонстрували неймовірну силу духу, очолюючи українців.

Крім цього Петро Порошенко запевняє, що дуже багатьох українців "видатними" визнали в Російській Федерації.

"Якими збірними іменами імперці називали українських самостійників? Петлюрівцями, раніше — мазепинцями, після — бандерівцями. Це визнання ролі в історії", — підкреслив політик.

Загалом же, за словами п'ятого президента, головним в Україні завжди був і є народ. Саме з цієї точки зору Порошенко і визначався з тими співвітчизниками, яких міг би назвати найбільш видатними.

"Для мене найвидатніші українці — це ті 164 особи, яким я мав честь присвоїти звання Героя України із Небесної Сотні й десятків підрозділів Збройних сил", — говорить політик.

Також Петро Порошенко додав, що в цю ж когорту входять усі військовослужбовці, які захищають Донбас, волонтери, котрі їх підтримують, і всі учасники Революцій — Помаранчевої та Гідності.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, кого вважають найвидатнішими співвітчизниками ще два президенти — Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

Також на порталі ви можете дізнатися, що саме Порошенко вважає своєю найбільшою помилкою за час перебування у президентському кріслі. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини