Головна Новини Політика внутрішня політика Кличко заявив про критичну ситуацію з мостами в столиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко заявив про критичну ситуацію з мостами в столиці

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що в аварійному стані перебувають міст Патона і міст Метро

14 липня 2023, 20:26
Поділіться публікацією:

Міський голова Києва Віталій Кличко заявляє про небезпечну ситуацію з автомобільними мостами через Дніпро у столиці. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук. За його словами, в даний момент ремонтуються Північний і Південний мости, в аварійному стані перебувають міст Патона і міст Метро, Дарницький міст не введено в експлутатацію, а шостий — Подільсько-Воскресенський — ще досі не добудований.

Кличко заявив про критичну ситуацію з мостами в столиці

Кличко заявляє про небезпечну ситуацію з автомобільними мостами

Щодо ж мосту Патона, то мер повідомив, що місто цей міст регулярно обстежує, здійснює критично важливі ремонтні роботи, щоб він знаходився в робочому стані.

"Також в аварійному стані міст Метро. Його конструкція за радянських часів була експериментальною: таких мостів було всього кілька в СРСР. І на сьогодні залишився тільки в Києві. Перебудувати його коштує мінімум 500 мільйонів євро. Це за оцінками європейських фахівців (ЄБРР), з якими ми до війни розробляли проект і були домовленості про фінансування масштабного проекту", — інформує міський голова.

Він наголошує, що місто розробляє проект термінових протиаварійних заходів на цьому мосту.

"Плануємо розпочати оновлення мосту Метро наступного року. Нагадаю, що частину цього мостового переходу — міст через Русанівську протоку – оновили в 2020 році", — підкреслює Віталій Кличко. 

Міський голова наголошує, що аби розвантажити і закрити на ремонт міст Метро, робиться все, аби цього року запустити автомобільне сполучення між лівим і правим берегом Подільсько-Воскресенським мостовим переходом, роботи там тривають.

Також він нагадав, що місто ремонтує Північний міст та замінює деформаційні шви на Південному мосту, де планується завершити роботи до кінця літа. З 2018 по 2022 роки в столиці здійснили ремонти на 23 мостових спорудах.

“Що ж до Дарницького мосту, про нібито добудову якого сьогодні рапортують. Цей міст — частина інфраструктури Києва, але перебуває на балансі не міста, а Мінінфраструктури. Бо більше 20 років обʼєкт — у незавершеному стані. Впродовж кількох років столиця просила передати споруду на баланс міста — щоб мати змогу обслуговувати і добудувати його. Цього так і не відбулося. Нещодавно відкрили зʼїзди з моста, але він, підкреслю, досі залишається обʼєктом незавершеного будівництва, бо в експлуатацію не введений”, — підбив підсумки мер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини