Головна Новини Політика внутрішня політика Кличко про плани щодо вакцинації в Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко про плани щодо вакцинації в Києві

Як вважає мер Києва Віталій Кличко, черги стоять в інших країнах, навіть в розвинених, таких як Німеччина, Австрія, Франція, у них також зрив поставок вакцини

21 травня 2021, 22:41
Поділіться публікацією:

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що столиця планує самостійно закуповувати вакцину від коронавируса для своїх потреб. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24".

Кличко про плани щодо вакцинації в Києві

Віталій Кличко (фото з відкритих джерел)

"На сьогоднішній день вкрай важлива складова — об'єднувати зусилля перед тими викликами, які у нас є ... Ми розуміємо, що в країні створено ковідний фонд, що в держбюджеті недостатньо грошей, що багато викликів ...", — вважає Кличко.

За його словами, черги за вакциною стоять в інших країнах, навіть в розвинених, таких як Німеччина, Австрія, Франція, у них також зрив поставок вакцини.

"У цьому напрямку місто також дає свої гроші, більше того, я використовую свої зв'язки, щоб отримати вакцину", — заявив мер.

Як повідомляли раніше понад 400 тис. доз вакцини Pfizer отримає Україна до кінця травня для щеплення працівників освіти, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. В Україні також готуються до вакцинації людей, які записалися в лист очікування через додаток "Дія". За його словами, в країні планують відкриття відповідних щеплень центрів. Перші такі пункти відкриють у великих містах. Поставку чергової партії вакцини Pfizer раніше анонсував міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Вона повинна була прибути сьогодні, 17 травня.

Також в рамках ініціативи COVAX Україна очікує вакцину AstraZeneca. За останніми даними МОЗ, в Україні з початку вакцинації щеплено від COVID-19 понад 940 тис. Українців. З них отримали дві дози вакцини і завершили вакцинацію майже 18,4 тис. У лист очікування вакцинації записалися понад 558,8 тис. Осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Фрол

23 травня 2021, 01:36

Когда-нибудь это мордоворот сядет. Это не мер, это позор столицы Украины.

5.10 партия

21 травня 2021, 21:58

Посадите уже кто-нибудь эту воровскую гниду на зону !


Новини