Головна Новини Політика внутрішня політика Кличко ховає за президентськими амбіціями свої мерські провали - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Кличко ховає за президентськими амбіціями свої мерські провали - експерт

Міського голову Києва Віталія Кличка звинуватили в уявних президентських амбіціях, за якими той хоче приховати провали в мерії

17 липня 2023, 09:08
Поділіться публікацією:

Мер Києва Віталій Кличко хоче використати тему своїх удаваних президентських амбіцій, аби уникнути відповідальності за зловживання в столиці, а також приховати свої провали як міського голови за розмовами про політичні переслідування. Таку думку у блозі висловив політолог Дмитро Воронков.

Кличко ховає за президентськими амбіціями свої мерські провали - експерт

Віталій Кличко. Фото: із відкритих джерел

“Карту “президентських амбіцій” Кличко витягнув — навмисне чи випадково — у свіжому інтерв’ю із Сонею Кошкіною. На пряме запитання, чи він все ще хоче бути президентом, міський голова не відповів “ні”, розтікшись традиційно загальними фразами про те, що це важка праця, “не привілей, а велика відповідальність”, і що до закінчення війни озвучувати свої плани не варто. Втім, за його словами, “якщо потрібні будуть мої знання, моя енергія, досвід для того, щоб зробити Україну європейською, я віддам все”. В перекладі це означає: так, мої амбіції нікуди не поділися”, — вважає експерт.

Він зазначає, це лише частина історії. Коли журналістка запитала Кличка про його три головних досягнення на посаді мера, він зам’явся, і, аби трохи розговорити візаві, Кошкіна додає: “ну ти ж колись перестанеш бути мером, станеш президентом чи ні…”.

“В цьому моменті Кличко наче схопився за рятувальне коло і почав говорити не про досягнення (просто забув завчити якісь стандартні відповіді?), а про те, що після таких запитань на Банковій починають дратуватися і тоді силовики приходять з обшуками до мерії. Цікаво, що в попередній частині Кличко також фактично звинуватив Офіс Президента і його главу Андрія Єрмака в тому, що той нібито скоординовує діяльність правоохоронців для тиску на мерію”, — написав автор.

На його думку, “пазл” виглядає наступним чином: “тепер Кличко не просто “вічний кандидат в президенти” (це уже просто загальне місце), а “кандидат, який своїми амбіціями дратує діючого президента настільки, що той сам — або через оточення — намагається його усунути”.

“Очевидно, що це та “броня”, надягнувши яку Кличко збирається протриматися в кріслі мера щонайменше до чергових виборів до міської ради, а можливо навіть спробує переобратися на наступний строк”, — припускає політолог. 

Однак питання незаконних забудов, недобудованих мостів і шляхопроводів із багатомільярдним розкраданням, незбудованого метро та інші — нікуди не зникають, вважає Дмитро Воронков.

“Кримінальні справи про участь керівництва міста в схемах з виведення коштів киян у чиїсь кишені, і відповідно обшуки в головній будівлі КМДА та в численних комунальних підприємствах — теж не беруться “зі стелі”. Їх неможливо приховати за спортивними успіхами минулих років, неможливо “перебити” їх показовим будівництвом чи реконструкцією кількох парків або скверів, неможливо сховати за ширму із західних друзів і партнерів, які бачать лише “міжнародну” оболонку мера-спортсмена у країні, яка воює. Проте не бачать безталанного мера-господарника, за хазяювання якого місто уже не тримається купи, і це ще гостріше відчувається саме в країні, яка воює”, — йдеться в дописі. 

“Зараз Кличко буде намагатися “продати” себе як єдиного достойного / рівного кандидата на президентських виборах. … Єдиною метою сказаних слів і вчинених дій буде створити образ політичного мученика / вигнанця, якому “підрізали крила на зльоті”. І при цьому піти з посади “гордо піднявши голову”. Однак так і не понісши відповідальності за те, у що він перетворив найбільше і найголовніше місто країни. І ось цього якраз допустити не можна”, — резюмує блогер.  




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини