Головна Новини Політика внутрішня політика Катерину Рожкову підозрюють в зраді через роботу з Kroll - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Катерину Рожкову підозрюють в зраді через роботу з Kroll - ЗМІ

Рожкова заявила, що їй невідомі будь-які очікувані звинувачення проти неї

18 березня 2021, 23:50 comments2225
Поділіться публікацією:

Проти першого заступника глави НБУ Катерини Рожкової і декількох співробітників НБУ, які працювали над розслідуванням і націоналізацією Приватбанку в 2016 році, ведеться розслідування — їм загрожують потенційні звинувачення в державній зраді і розкраданні. Про це пише Kyiv Post з посиланням на відповідний документ Офісу генпрокурора.

Катерину Рожкову підозрюють в зраді через роботу з Kroll - ЗМІ

Екатерина Рожковова

"Причина? НБУ поділився інформацією з компаніями, включаючи детективну компанію Kroll Inc., консалтингову компанію AlixPartners і юридичні фірми Hogan Lovells and Asters. Перераховані структури — компанії, які Україна офіційно найняла для розслідування або сприяння націоналізації Приватбанку, якому на момент націоналізації в 2016 році не вистачало 5,5 млрд доларів. Його колишні власники Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов нібито привласнили гроші банку через шахрайські кредити і відмивання грошей. Робота Kroll була невід'ємною частиною викриття втрати коштів ", — пише видання.

Рожкова заявила Kyiv Post, що їй невідомі будь-які очікувані звинувачення проти неї, але в нападках на співпрацю НБУ з іноземними компаніями немає нічого нового.

"Це просто сюрреалістично", — написала вона у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України направило до Офісу Генерального прокурора проекти підозр у справі про націоналізацію ПриватБанку. За словами представника ЗМІ, глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що детективи відомства у справі ПриватБанку підготували проєкт підозр і направили їх в Офіс генерального прокурора. Відповіді від правоохоронців поки не отримано. Разом з тим  Ірина Венедиктова вчора заявляла, що не блокуватиме підписання цих підозр. Також вона повідомила про прийняття певних процесуальних рішень і сказала, що справа почала рухатися в правильному напрямку.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Приватбанк "відсудив 1 млрд грн в компанії Коломойського, повідомляє" Економічна правда "16 листопада. Як йдеться в рішенні Господарського суду Одеської області від 30 жовтня, суд задовольнив позов" ПриватБанку "в компанії" Агротермінал " і вирішив стягнути з неї як поручителя компанії "Бориваж" 1 млрд грн заборгованості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Жорик

19 березня 2021, 19:31

Умничка !!! Так держать !!!


Новини