Головна Новини Політика внутрішня політика Карасьов про «хабарі Любченко» на $ 5 млн: кадрове рішення вже прийнято
commentss НОВИНИ Всі новини

Карасьов про «хабарі Любченко» на $ 5 млн: кадрове рішення вже прийнято

Масштабне переформатування Кабміну не призведе до відставки прем'єра

11 жовтня 2021, 21:47
Поділіться публікацією:

Вкидання в анонімних телеграм-каналах не варто сприймати за чисту монету. Таким чином, легко перетворити чиновника в "токсичного" для влади або натякнути йому, що кадрове рішення вже прийнято. Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook політолог Вадим Карасьов, коментуючи потенційні кадрові перестановки в уряді, передає УНН.

Карасьов про «хабарі Любченко» на $ 5 млн: кадрове рішення вже прийнято

Олексій Любченко (фото з відкритих джерел)

Він нагадав, що питання кадрових ротацій, яке обговорювали в кулуарах парламенту і — з подачі правлячої монобільшості — в ЗМІ ще з кінця липня, так і не закінчилось конкретним результатом.

"Спочатку зміну чи не всього складу Кабміну нам обіцяли на початок осені, потім — на поїздку" Слуг народу "в Трускавець, ось недавно Давид Арахамія озвучив чергову" контрольну дату "- 18 жовтня. Хоча і це далеко не гарантія, що соціальний ліфт взагалі буде переміщати когось по владній вертикалі ", — написав політолог.

Більш того, за його словами, цілком ймовірно, що навіть масштабне переформатування Кабміну не призведе до відставки прем'єра, який всіх влаштовує.

"Нерозумно заперечувати, що ми стали свідками зсуву в методах інформаційних маніпуляцій, які влада веде через підконтрольні або занадто довірливі ЗМІ, що сприймають будь-яке шепотіння на вухо як" важливий інсайд ". Очевидно, що, називаючи окремі прізвища, керівників відомств як мінімум "запрошують до діалогу" — обговорити досягнення, намітити план "виправлення", змінити вектор "реформ". В якій формі проходить такий "діалог" — через відкрите засідання фракції, або через вечерю в дорогому заміському ресторані — це вже питання десяте ", — зазначив Карасьов.

На його думку, багатьом з міністрів, які можуть бути відставлені, є що втрачати, зокрема, різні схеми, куди вже давно інтегровані і родичі, і підконтрольний бізнес, і навіть зацікавлені колеги з інших відомств. "І багато, ймовірно, будуть готові чіплятися за такі крісла зубами, як би політично некрасиво це не виглядало", — додав експерт.

Як приклад, він навів ситуацію навколо Олексія Любченка. "Анонімні телеграм-канали, наприклад, опублікували нещодавно фото, схоже на скріншот листування першого віце-прем'єра Любченко, де той нібито пропонує $ 5 млн за те, щоб залишитися на посаді.

І отримує відповідь, що він став "занадто токсичним" для влади, оскільки причетний до крадіжки сотень мільйонів з бюджету ", — написав політолог.

Карасьов додав, що такі вкидання не варто приймати за чисту монету.

"Але потрібно визнати: Любченко дійсно досить давно фігурує в ЗМІ як людина, причетна до" скрутки ПДВ "на 30 млрд грн., Розмови про його токсичність для владної верхівки — також далеко не новина для Печерських пагорбів. Навіть, якщо конкретно цієї розмови в реальності не існувало, то це цілком міг би бути натяк, що кадрове рішення по кандидатурі першого віце-прем'єра вже прийнято ", — резюмував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що першогого віце-прем'єра Любченко можуть звільнити за підсумками Трускавця .





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини