Головна Новини Політика внутрішня політика Канали Медведчука можуть позбавити студії: в Мінкульт зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Канали Медведчука можуть позбавити студії: в Мінкульт зробили заяву

Рішення РНБО дуже багатогранне

4 лютого 2021, 09:20
Поділіться публікацією:

Канали 112, NewsOne і Zik, які потрапили під санкції після рішення РНБО можуть позбутися студії, з якої до цього часу йде їх мовлення на YouTube. Міністерство культури та інформаційної політики України зажадало від кіностудії Довженка припинити співпрацю з медіахолдингом. Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко, повідомляє видання "Інтерфакс-Україна".

Канали Медведчука можуть позбавити студії: в Мінкульт зробили заяву

Фото: Скриншот из YouTube

Міністерство направило лист в Національну кіностудію імені Довженка з вимогою припинити співпрацю з телеканалами, які потрапили під санкції.

Ткаченко заявив, що рішення РНБОУ є досить багатогранним і передбачає не тільки зупинку мовлення цих телеканалів, а й забороняє їх діяльність на території державних підприємств, яким є кіностудія Довженка.

Також міністр культури сказав про те, що лист з проханням заблокувати мовлення каналів було направлено в YouTube. Ткаченко звинувачував групу каналів 112, NewsOne і Zik в інформаційному тероризмі та говорив, що вони працюють як гібридна зброя Росії.

2 лютого Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО, яке наклало санкції на народного депутата Тараса Козака та його активи, серед яких були й вищезгадані канали. Фактичним власником цього медіахолдингу називають нардепа Віктора Медведчука.

Президент заявив, що канали фінансувалися з території Росії та працювали на підрив національної безпеки України і її євроатлантичного курсу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Козак зажадав від Зеленського докази його злочинів.

Також читайте, які канали в Україні можуть заборонити наступними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Михайло

4 лютого 2021, 13:13

Давно пора закрити ці кремлівські рупори, які підривали Україну з середини. А, також проаналізувати тв канали Інтер, Наш,...


Новини